Vagy mégsem?  

A PlayBook bejelentését követően az Apple teljhatalmú vezére, Steve Jobs nem is annyira burkoltan kifejtette, hogy szerinte a 7 hüvelykes tabletek (így elsősorban a PlayBook, de többek közt a Galaxy Tab is) lényegében halva született termékek. A Samsungot láthatóan ez egy cseppet sem zavarta abban, hogy záros időn belül túladjon egymillió Galaxy Taben, és láthatóan a RIM is kitart amellett, hogy a 7 hüvelykes érintőkijelző a legtöbb feladatra alkalmas.

Ezt a tegnapi D: Dive into Mobile elnevezésű konferencián is megerősítette Mike Lazaridis, a RIM társelnök-vezérigazgatója, aki továbbra is eltökélt abban, hogy a 7 hüvelykes képátló optimális választás egy tabletnek. Ettől függetlenül - és itt jön a lényeg - nem kizárt, hogy a jövőben "más méretekben" is megjelenik a PlayBook, mondta Lazaridis. 

A PlayBook megjelenése a jövő év első negyedévében várható a tengerentúlon, vélhetően ebben az időszakban lebbenti fel a fátylat Steve Jobs az iPadek új generációjáról. Aligha kérdéses, hogy az iPadek igazi ellenfele Észak-Amerikában a PlayBook lesz - a két helyi rivális láthatóan a kijelzőméret és a Flash-támogatás mentén csaphat majd elsősorban össze.

süti beállítások módosítása