Az ünnepi hangulat fokozódik, már csak egyet kell aludni és kigyúlnak a fények, szól a csengő, megszólal az angyalok kórusa, illetve a nagyi öklendezni kezd a torkán akadt szálkától, mely minden karácsonyi vacsora velejárója. Az ünnep előtt azonban fel kell még díszíteni a fenyőfát, ami napokig a szoba hangulatos dísze maradhat.

Miért ne díszíthetnénk fel a fenyőfa mellett a mobilunkat, mint az egyik legszemélyesebb tárgyunkat, mely így bármikor felidézheti számunkra a karácsonyi hangulatot? Szerencsére számos karácsonyi témájú ingyenes háttérkép, téma (ezek jó része fizetős) és csengőhang áll a rendelkezésünkre erre a célra, a CrakcBerry jóvoltából egy helyen összegyűjtve.

Ha valaki feldíszítené karácsonyra a telefonját, annak mindenekelőtt két jótanáccsal szolgálnánk: egyrészt idővel térjen vissza a régi témákra (a karácsonyi csengőhangok februárban már inkább irritálók lesznek sokak számára), másrészt ha a díszeket leszedte a mobilról, ne hajítsa ki az erkélyről a fenyőfával együtt.

Eljött végre ez a pillanat is, az egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazás, a Skype-ra épülő IM+ immár VoIP-hívások lebonyolitására is alkalmas, ráadásul mind EDGE/3G, mind WLAN-hálózatokon keresztül. A kliens legújabb, 4.3-as verziójával egyelőre a Skype accounttal rendelkező ismerőseinket hívhatjuk fel ingyenesen, ezzel együtt a SkypeIn számunkra is fogadhatunk hívást, valamint bármilyen vezetékes vagy mobilszámot felhívhatunk SkypeOut tarifákkal.

A program azért érdemel különös figyelmet, mivel a Skype-nak jelenleg nincs BlackBerry telefonokon működő kliense (leszámítva egy a Verizon hálózatára korlátozott változatot), az IM+ ezért mindenképpen hiánypótló, más kérdés, hogy a program jövője megítélésünk szerint erősen függ a Skype jóindulatától, illetve attól, mikor határozzák el magukat arra, hogy elkészítsék saját megoldásukat a RIM készülékeire.

Addig is aki akarja, megvásárolhatja az IM+ licencjogot 30 dollárért, ezért a pénzért minden további frissítés ingyen jár. A program OS 4.3-tól felfelé mindegyik BlackBerry platformmal kompatibilis.

Címkék: voip skype im plus

A Blackberrycool jóvoltából találtunk így reggelre egy angol humoreszket, mely a BlackBerryken és természetesen az Apple-en élcelődik, hol máshol, mint egy zöldségesnél. Figyelem, csak az angol humort kedvelőknek, és az angol nyelvet jól ismerőknek!

Mi szóltunk...

Természetesen BlackBerryje!

A kissé már öregecske Chert a minap Londonban fotózták le kedvenc telefonjával a kezében - a szép az ebben, hogy a BlackBerryk a jelek szerint bármelyik generáció igényeinek megfelelnek, hiszen a múltkor láthattuk Justin Bieber kezében is ugyanezt a telefont, márpedig a srác egész biztosan csókolomot köszön Chernek.

Már csak az a kérdés, hogy vajon Daryl Van Horne szerepel-e még a boszorkány telefonjának névjegyzékében...

A csengőhangbiznisz leáldózoban van mostanság, többek közt annak a ténynek köszönhetően, hogy ma már gyakorlatilag bármilyen mp3-ból lehet csengőhangot kreálni, de akár egy komplett zeneszámot is be lehet rakni a konzervatív csengetés helyére. Aki egyedi csengőhangot akar magának, nem kell tehát mást tennie, mint megvágni kedvenc mp3 számát, és beállítani a profiloknál, hogy csengetéskor, vagy bármilyen más jelzéskor azt hívja meg a telefon.

Igen ám, de a PC-s hangszerkesztő programok használata korántsem egyértelmű, van, aki nem szívesen vesződik a fájlok másolgatásával, vágásával - számukra találták ki az Electric Pocketnél a Ringtone Remix nevű hasznos kis alkalmazást, mellyel már a telefonon ki lehet vágni egy mp3 zeneszámból azt a részt, amit csengőhanggként akarunk használni.

A Ringtone Remix kezelése pofonegyszerű, a kiválasztott zeneszám, vagy zeneszám részlet hullámsávját látva a vágás magától értetődő, ráadásul a terület zoomolható, tehát jól látni, hogy az adott szakasz (egy refrén, vagy egy vokál) hol kezdődik és hol ér véget.

A program most akciósan, mindössze 0,99 dollárért megvásárolható a MobiHand webáruházaiban, így például a CrackBerryn.

Befejeződött a Curve 3G éles tesztje a BerryBlogon, hamarosan leírjuk a tapasztalatainkat a RIM új középkategóriás nagyágyújáról. A Curve 3G-t egy hétig használtuk mindennapos mobilkommunikációs feladatokra, e-maileztünk, Facebookoztunk, chateltünk és persze interneteztünk vele - a beszéden és az SMS-ezésen kívül.

Bár ez alapvetően nem árul el túl sokat a Curve 3G képességeiről, mindenesetre jó érzés volt visszatérni újra a Bold 9700-esre, a RIM összességében jól be tudja lőni a minőségi szinteket, hiába tudja nagyjából ugyanazt a két telefon, mégis egészen más élmény használni a Boldot.

Címkék: 3g 9700 curve bold 9300
süti beállítások módosítása