A címben szereplő rendkívül frappáns kérdést természetesen a PlayBook kapcsán tesszük fel, miután a RIM táblagépét az utóbbi napokban előszeretettel támadja az ellendrukker tábor az e-mail kliens hiánya miatt.

Egyrészt mindenki nyugodjon meg, lesz e-mail kliens a PlayBookban, NAGYON hamarosan, ahogy Jim Balsillie fogalmazott egy videointerjúban (lásd egy poszttal lejjebb).

Másrészt meg tegye fel a kezét az a blogolvasó, akinek nincs Gmail fiókja!

És hogy mindezt miért feszegetjük? Nos, a natív e-mail kliens mellőzése kétségtelenül hiányosság, még ha kicsit túlzott jelentőséget is tulajdonítanak neki egyesek (PC-n ma már a legtöbb felhasználó számára természetes, hogy nem használ e-mail klienst, még akkor is, ha vállalati fiókja van), egyes szolgáltatások azonban az újabb webes szabványoknak köszönhetően nemcsak kitűnően használhatók a böngészőkben, hanem jól is néznek ki.

Itt van például a Gmail mobile HTML5-alapú kezelőfelülete, ami tökéletesen fut a PlayBook böngészőjében, erről tanúskodnak a BerryReview-től érkező képek is. Azt gondoljuk, addig is, amíg nem érkezik meg a natív e-mail kliens, remek szolgálatot tehet mindenkinek a webes Gmail (már aki használja a Google levelezőszolgáltatását), olyannyira, hogy az sem biztos, érdemes lesz egyáltalán az app-felületre átváltani.

süti beállítások módosítása