Aki sokat használja a BlackBerry Messengert, és sok kontakja van, bizonyára felmerült már benne a kérdés, hogy van-e valamilyen biztos módszer arra, hogy a kapcsolati hálót elmentse baj esetére. A BBM szerencsére gyárilag kínál ilyen megoldást, a kontaktokat akár lokálisan, a memóriakártyán is lehet tárolni, vagy vezeték nélküli szinkronizálásra is van mód, mindkét opciót a következőképp lehet elérni:

A BBM -be belépve az Options menü előhívásával a Backup Management lehetőségnél a Back Up gombra bökve két lehetőséget ajánl fel a rendszer: a Back up files remotely, vagyis a távoli mentés segítségével a BlackBerryhez társított e-mail címek valamelyikére (vagy akár mindegyikre) lehet mentést kérni, ilyenkor egy visszaigazoló e-maillel azonosítja a rendszer, hogy a fiók valóban hozzánk tartozik, pozitív válasz esetén pedig elvégzi a mentést. A backup inkrementális, vagyis minden alkalommal, amikor változás áll be a kapcsolatok közt, leszinkronizálódik a mentett helyen tárolt adatokkal.

Éppen ezért nem árthat lokálisan tárolt mentést (backup files locally) készíteni időnként, így ha véletlenül, vagy hirtelen felindulásból törlünk valakit, még mindig van egy jokerünk a visszaállításhoz (feltéve, hogy itt nem állítottuk be az automatikus változásmentést - auto save contact list changes).

Baj esetén elég a Restore (Visszaállítás) gombra bökni a mentési opciók közül, és máris újra kapcsolatba léphetünk régi ismerőseinkkel BBM-en. Ha gyakran cseréljük barátainkat, ismerőseinket, a mentett adatok törlésére is lehetőséget kínál a rendszer.

Címkék: backup mentés bbm
süti beállítások módosítása