--Rövid tőzsdepiaci jelentésünk következik--

A BlackBerryket gyártó Research in Motion idén nyáron fennállásának eddigi mélypontjára ért, talán emlékeztek rá, hogy felmerült a két társelnök-vezérigazgató menesztése is. Az okok mögött sok minden állhatott, beleértve a gyorsan mozgó mobilpiac változásait rosszul, lassan lereagáló termékstratégia, vagy a PlayBookkal kapcsolatos bakik.

Mindenki nyugodjon meg, lélegezzen fel, a RIM a jelek, pontosabban a tőzsde szerint visszatalált a helyes útra. A cég részvényeinek árfolyama augusztus eleje óta 50 százalékot emelkedett, ami ebben az iparágban azért meglehetősen ritkaságszámba megy (jó, mondjuk tény, hogy volt honnan emelkedni).

Okos pénzügyi szakemberek szerint részben azért megy láthatóan jobban a kanadaiaknál a szekér, mert a RIM a Motorola után első számú felvásárlási célponttá vált, ez pedig ilyenkor szokás szerint felveri az árakat. A részvények szárnyalásában emellett szerepet játszott még, hogy az új, OS7-es készülékek alapvetően pozitív fogadtatásban részesültek a média által, vagyis nem ismétlődött meg a PlayBook-fiaskó.

A cég háza tájáról emellett több jó hír is érkezik, melyek mind erősíthetik a bizalmat a gyártó iránt. Így gőzerővel készül, és várhatóan még a jövő év elején piacra kerül az első QNX-es BlackBerry, hamarosan a PlayBookot is megerősíti (legalábbis szoftveresen) a gyártó, az Android-kompatibilitást ígérő Android App Player pedig szintén értéknövelő tényező lehet a RIM markában.

--Rövid tőzsdepiaci jelentésünket olvashattátok--

Via Reuters.

süti beállítások módosítása