A PlayBook bejelentésének egyéves premierjére különböző akciókkal készült immár több Észak-Amerikai áruházlánc és szaküzlet, több ilyen akciót mi is megírtunk, nem mintha ettől tömeges bevásárlóturizmus indulna meg mondjuk Kanada irányába, de azért jó tudni erről, hátha valamelyik leleményes olvasó hozzá tud jutni így olcsóbban a cucchoz.

A RIM vezetői a szeptember közepén tartott befektetői konferenciahívásán is említést tettek arról, hogy a PlayBook ára változni fog, vagy - mint utólag kiderült - legalábbis lesznek mindenféle akciók, melyek fellendíthetik a keresletet. 


Ezen igazodjon ki valaki!

A cég egyik szóvivője a BGR tegnapelőtti cikkére reagálva ugyanakkor fontosnak tartotta leszögezni, hogy a PlayBook kiskereskedelmi ára egyelőre nem csökkent, amiket látunk, az elsősorban a forgalmazók egyéni döntései alapján hozott árkorrekciós döntések, esetleg érzéki csalódások. 

A tablet gyártója emellett igyekezett leszögezni, hogy az akciók és az új, 2.0-s rendszerszoftver révén a cég PlayBookba vetett hite tovább erősödik, az eladások a következő hónapokban ennek köszönhetően nőnek majd. Mit mondjak, legyen igazuk. A RIM nyilatkozata egyébként láthatóan elsősorban a befektetőket igyekszik megnyugtatni, a termék leárazása ugyanis nyilvánvalóan a bevételek csökkenéséhez vezet, amit a tulajdonosok és befektetők most azért eléggé aktívan szeretnének elkerülni.

Árleszállítás tehát egyelőre hivatalosan nincs, mindenki csak saját felelősségére akciózzon!

süti beállítások módosítása