Viszonylag ritkán szólunk posztjainkban vállalati, nagyvállalati felhasználókhoz, aminek nyilván megvan az oka (és ez csak részben az, hogy nem különösebben értünk a nagyvállalati rendszerek üzemeltetéséhez), most azonban mégis kivételt teszünk, a RIM ugyanis ezúttal egy olyan, hasznos alkalmazást adott ki a BlackBerrykhez, melynek megjelenése régóta időszerű volt már.

A Microsoft SharePoint kliens egy rendkívül robusztus, csoportmunka-támogató eszköz, mellyel a redmondi szoftvercég kollaborációs platformjának különböző funkciói érhetők el a mobilkészüléken keresztül. A SharePoint szerverek és a telefonok között a vállalati kiszolgálóra telepített BlackBerry Enterprise Server (BES) képez hidat - a kliens természetesen teljesen beépül a BlackBerryk üzenetkezelő rendszerébe és a rendszerkomponensekbe, valamint hozzáférhetővé teszi a közös naptárakat, dokumentum tárakat, névjegyzékeket stb.

A dokumentumokat a telefonokra telepített Documents to Go alkalmazással lehet olvasni, módosítani és visszatölteni a rendszerbe, mely teljes verziókövetést is nyújt. A klienssel feladatlistákhoz és blogbejegyzésekhez, valamint más, SharePoint-ban előállított webes tartalmakhoz is hozzá lehet férni, és persze minden lehet módosítani - már ha erre a mindenható rendszergazda jogosultságot adott.

A SharePoint kliensről bővebb információt a RIM weboldalán találhatnak az érdeklődő rendszergazdák és IT-vezetők.

süti beállítások módosítása