A mobiltelefonok közti adatátvitel kapcsán a legtöbb embernek minden bizonnyal a ma már fájóan lassúcska Bluetooth jut eszébe - éppen a hétvégén töltöttem át egy barátom mobiljára egy MP3 zeneszámot, simán megvacsoráztunk az étteremben, mire átért az az egy track. A Bluetooth tehát ma már őrülten lassú, ráadásul a készülékek párosítása sem olyan magától értetődő.


Jól látható az NFC chip antennája a Bold 9900 hátlapján

Szerencsére a modern mobiltelefonokba, így például a Bold 9900-ba, vagy a Curve 9350/60/70-be épített NFC (Near Field Communication) chipet ilyen adatátviteli célokra is lehet használni, amellett hogy állítólag a jövő pénztárcájának is ez ad majd alapot. A RIM ma bejelentette, hogy az említett OS7-es készülékek rövidesen érkező, átfogó rendszerfrissítésébe belekerül a BlackBerry Tag nevű funkció, mely két NFC-s BlackBerry közti gördülékeny(ebb) és gyors(abb) adatátvitelt szolgálja.

Hogy az átvitel mennyire lesz valóban gyors és gördülékeny, arról hamarosan mindenki meggyőződhet, bár egyelőre semmi konkrétum nem derült ki arról, mikor várható az ominózus nagy OS7 upgrade. A RIM a funkciót fejlesztői támogatással is ellátta, vagyis egy erre szolgáló programozói interfészen keresztül az alkalmazások fejlesztői elláthatnak gyakorlatilag bármilyen appot a "tap to share" funkcióval.

Kíváncsiak vagyunk, mennyire lesz használható ez a funkció, amint tehetjük, kipróbáljuk.

Címkék: tag blackberry nfc
süti beállítások módosítása