A mai nap egyik meglepetéshíre, hogy állítólag befejezi a mobilplatformokra portolt Flash Player fejlesztését az Adobe - ez a döntés a RIM termékpalettáján egyelőre egy terméket érint, a PlayBookot, mely a böngészőjében hibátlanul jeleníti meg a Flash tartalmakat. Ha a hír tényleg igaz (ez még ma kiderül), a PlayBook és nem mellesleg az összes androidos tablet hosszú távon egy fontos megkülönböztető jegynek mondhat búcsút. De ezért senki ne menjen a Dunának.

Először is a Flash legújabb, 11-es verziója még meg sem jelent a PlayBookra, valószínűleg a 2.0-s OS-verzióba rakja csak bele a RIM. Ez a fejlesztés egy elég komoly előrelépés az eddigi verziókhoz képest, főleg teljesítményben. Másrészt a hibák - legyen szó egyszerű programhibáról, vagy biztonsági problémáról - ki lesznek javítva a jövőben is, legalábbis ezt ígéri az Adobe.

Harmadszor a PlayBook és a jövőbeni BBX-es készülékek éppen olyan jól elboldogulnak a HTML5-ös és Adobe AIR tartalmakkal, alkalmazásokkal, mint a Flash-sel, így a felhasználóknak valójában nem kell lemondaniuk semmiről.

A jelenlegi BlackBerry-tulajoknak meg aztán végképp semmilyen lemondással nem jár a döntés, hiszen egyik ma kapható készülék sem rendelkezik natív Flash-támogatással.

Címkék: flash adobe player
süti beállítások módosítása