Senki előtt nem titok, hogy a hardvereladások tekintetében a RIM mostanában nem muzsikál túl jól, a BlackBerryk piaci részesedése csökken. Mivel lehetne ezt a sokak által drámaként megélt helyzetet ellensúlyozni? Természetesen több készülék eladásával - és multiplatformos szolgáltatások bevezetésével.

A kanadaiak nemsokára egy olyan menedzsment-szolgáltatással állnak elő, ami nem csak BlackBerry okostelefonok, hanem iOS- és Android-alapú készülékek távoli menedzsmentjét is lehetővé teszi a vállalatok számára. Ez lesz a BlackBerry Mobile Fusion, mely a BlackBerryknél egyébként régóta létező szolgáltatásokat terjeszt ki a két fentebb említett rivális platformra.

Biztos vagyok benne, hogy elsőre nem mindenki ért majd egyet közületek ezzel a piacnyitással, de a BlackBerry Mobile Fusion jó válasz egy létező problémára (az alkalmazottak különböző típusú és különböző platformokhoz tartozó okostelefonjainak biztonságos és jól menedzselhető beintegrálása a vállalati IT-infrastruktúrába).

A megoldással a windowsos csoportházirendekhez hasonlóan lehet majd kezelni a készülékeket, lehet távolról szoftvert frissíteni, készüléktartalmat törölni, készüléket lezárni, valamint supportot biztosítani az alkalmazottnak. 

A szolgáltatás jövő tavasszal indulhat, jelenleg a bétatesztelés zajlik. Részletek a http://www.blackberry.com/mobilefusion oldalon.

süti beállítások módosítása