A T-Mobile bejelentette, hogy elérhető a webshopban a Bold 9780, megemlítve, hogy a telefon "március folyamán" kapható lesz az üzletekben is. Wow, az azért elég tág launch időpont, nem? Megpróbálunk kicsit több konkrétumot megtudni, addig is álljon itt a teljes sajtóközlemény szövege:

Már kapható a T-Mobile webshopjában az új BlackBerry® Bold™ 9780!

A hazai piacon elsőként a T-Mobile-nál kapható a BlackBerry sorozat új tagja, a BlackBerry® Bold™ 9780, amely jelenleg előrendelhető a mobilszolgáltató webshopjában, március folyamán pedig üzlethálózatában is elérhető lesz.

Az új készülék, amely a második 6-os BlackBerry operációs rendszerű készülék a T-Mobile kínálatában, a 9700-as modell helyébe lép prémium megjelenésével, erősebb tudásával.

A BlackBerry 9780-at rendkívül egyszerűen kezelhető QWERTZ billentyűzettel, valamint optikai trackpaddel szerelték fel. Az új modell számos fejlesztést tartalmaz, ezek közé tartoznak a webkit alapú böngésző, az univerzális kereső, valamint a megújult kommunikációs és multimédiás képességek. A kényelmi funkciók közül az egyik legfontosabb a beépített, több ezer alkalmazást magába foglaló BlackBerry App World alkalmazás piactér, a multimédiás funkciók közül pedig az 5 megapixeles, autofókusszal és képstabilizátorral ellátott kamera. A készülék a helyfüggő alkalmazások közül például geotaggelésre is lehetőséget nyújt. A BlackBerry 9780 támogatja a közösségi megoldásokat, beépített chat, Facebook és Twitter alkalmazásokkal rendelkezik.

Az alkalmazások és a BlackBerry App World rendszer használata adatforgalmat generál, a BlackBerry szolgáltatásban foglalt adatmennyiség terhére. Érdemes előre tájékozódni a leforgalmazható adatmennyiség nagyságáról. A telefon által nyújtott többletszolgáltatások (telefonálás és SMS funkciókon kívül) csak aktív BlackBerry és mobilinternet előfizetés mellett elérhetőek.

A BlackBerry Bold új előfizetéssel, az előfizetésre és a MédiaMánia XL díjcsomagra vállalt 2 éves hűségnyilatkozattal a T-Mobile-nál már 0 Ft-ért elvihető.

Az Üzletszabályzatnak megfelelő hitelképességi vizsgálat alapján adott esetben ún. mobil előleg befizetése is szükségessé válhat.

A további részletek és feltételek a T-Mobile holnapján olvashatók.

Címkék: t mobile bold 9780

Ismét egy lépéssel közelebb került a PlayBook premierje, a tabletek megkapták az FCC (Federal Communications Commission) jóváhagyását, ami rendszerint az utolsó lépés a termék megjelenése előtt, kvázi ez a forgalomba hozatali engedélye egy hírközlési, elektronikai terméknek a tengerentúlon.

A kiszivárgott FCC-dokumentumban egyelőre háromféle PlayBook szerepel, ezek kizárólag tárolókapacitásukban térnek el egymástól: a jelek szerint lesz 16, 32 és 64 gigabájtos verzió a kütyüből. Viszont mindegyik WLAN-os, vagyis egyelőre úgy néz ki, rövid időn belül nem lesz SIM-kártyát fogadó variáns, és egyelőre a 4G-s változatokról sincs semmi közelebbi konkrétum.

Címkék: fcc playbook

Noha erről szeretnek hallgatni a cégek, tudvalevő, hogy a RIM készülékeinek egy igen jelentős részét Magyarországon gyártják, konkrétan Tiszaújvárosban, a Jabil üzemében. Az itt gyártott volumeneket jól érzékelteti, hogy egy forrásunk szerint műszakonként legalább 8-9 ezer BlackBerry 8520-at gyártanak (ez a RIM jelenleg legjobban fogyó készüléke).

A Curve-hoz egy kis addendum, hogy a gyár nemrég végzett egy próbagyártást egy jelentős megrendelő számára: húszezer BlackBerry 8520-at kellet készíteni a projektben, amiben állítólag jelesre vizsgázott az üzem, így a magyarországi gyárban készülhet a China Mobile számára több millió BlackBerry 8520.

Úgy tudjuk, hogy az első batch hárommilliós darabszámról szól, ezt a szolgáltató kiváltságos ügyfelei szerezhetik majd meg, mindegyik telefonhoz tartozik majd ugyanis egy úgynevezett NAL-címke (hogy pontosan minek a rövidítése ez, azt nem tudjuk), ami az aktivációs folyamatban játszik majd szerepet, aktiválni viszont csak azok tudják majd a készüléket, akik a helyi hatóságoktól megkapták az ehhez szükséges kulcsokat. Nyilván itt sem lesz tehát kérdés, hogy a BlackBerry-szolgáltatások felett milyen ellenőrzést enged a RIM.

Egy jól kordában tartott ország jól szabályozott folyamatáról van szó ismét, tény emellett, hogy a BlackBerryk lassan Kínába is betörnek, ami logikus döntés a RIM részéről, hiszen egy óriási, jelentős tartalékkal rendelkező piacról van szó.

Megérkezett a Bold-széria legfiatalabb tagja hozzánk, már üzembe is helyeztük a telefont, és átköltöztünk rá, hogy mostantól néhány napig nyúzzuk, próbálgassuk. Elsősorban arra vagyunk kíváncsiak, hogy a Torch után az OS6 kezelőfelülete mennyire használható a trackpades megoldáson, de ha van külön kérésetek, mit nézzünk meg, ne tartsátok magatokban, írjatok kommentet, vagy küldjetek e-mailt a berryblog@index.hu címre!

Addig is, néhány kép az előző és az új generációs Boldokról:

Címkék: 9700 bold 9780

Tessék, íme megérkezett végre az a kiszivárgott dia, amire mi itt a GSM-régióban annyira régóta vártunk. Az N4BB jóvoltából most ha minden igaz az amerikai T-Mobile termékbevezetési ütemtervébe nyerhetünk betekintést, és mivel az amerikai magenta éppúgy GSM-alapú hálózatot használ, mint európai társai, így vélhetően hasonló megjelenési időpontok várhatóak az öreg kontinensen is.

Az új, GSM-normás BlackBerry okostelefonok megjelenési ideje láthatóan nagyjából párban van a CDMA-s változatokéval (erről korábban már írtunk). A dián látható, hogy elsőként a rég várt tablet, a PlayBook fog érkezni, valamikor április-május magasságában (vagyis az április 10-i premier mégsem tűnik olyan nagy hülyeségnek), ezt követi valamikor május végén, június elején a Dakota, vagyis a QWERTY-s érintőkijelzős hibrid (a CDMA-s változat kódneve Montana), az új Curve (Apollo, CDMA-régióban Sedona) premierje pedig júliusban várható.

A kiszivárgott dián a Torch 2 május végén, június elején szerepel, ezzel együtt is az "under consideration" arra utalhat, hogy a mobil vagy nem jelenik meg egyáltalán a T-Mobile-nál, vagy csak későbbi időpontban.

Szemfülesek kiszúrhatják, hogy a korábbi, CDMA roadmapben szereplő két telefon, az új Storm (Monaco) és a full-touch Curve (Malibu) egyáltalán nem szerepel a táblázatban, ami persze nem jelenti azt, hogy ezek nem lesznek kaphatók a GSM-régióban, legfeljebb a T-Mobile egyelőre nem dobja piacra őket.

Via N4BB.

Ma felkerült a T-Mobile webshopjába "hamarosan kapható" jelzéssel a BlackBerry 9780, vagyis a legújabb Bold. A telefon két év hűségvállalással kilencvenezer forintba fog kerülni, azaz húszezer forinttal lesz drágább, mint a régebbi, 9700-as típus. Egy év hűséggel az árkülönbség csak 14 ezer forint a két modell közt (a 9780-as 94 ezer forintba, a 9700-as 80 ezer forintba kerül).

Az új Boldot a legolcsóbban, nulla forintért MédiaMánia XL díjcsomag mellé lehet megvenni, MédiaMánia L-lel 30 ezer forint a telefon (a 9700-as ugyanebben a konstrukcióban tízezer forintba kerül).

Jól látható tehát, hogy a T-Mobile-nál pusztán az árkategóriát tekintve a csúcsot továbbra is a Torch jelenti, mely listaáron majd 160 ezer forint, és még két év hűségvállalással is 120 ezret kell érte fizetni. A telefonok természetesen megvásárolhatók 12 havi kamatmentes részletre is változó összegű kezdőrészlet befizetése mellett, emellett a webshopos vásárlás esetén 5 százalék kedvezmény lejön a legtöbb árból.

Címkék: t mobile bold 9780
süti beállítások módosítása