Rég volt BlackBerry portfólióbővítés a Telenornál, úgyhogy nagyon örülünk azoknak a híreknek, melyeket nemrég kaptunk: az utóbbi időben erősen Android-párti szolgáltató választékába hétfőn bekerül a BlackBerry 9800 (Torch) és a BlackBerry 9300 (Curve 3G)! Az operátor jelenleg két BlackBerryt, a 9700-as Boldot és a 8520-as Curve-ot forgalmazza, nem tudjuk, hogy ezek megmaradnak-e a választékban, de az a tippünk, hogy nem, vagy már nem sokáig.

Az árak hétfőn kerülnek ki a webre, akkor tudunk mi is részletesebb információkkal szolgálni ez elérhető konstrukciókról.

Címkék: telenor curve torch

Ahogy azt korábbi posztunkban megírtuk, hamarosan új verzió érkezik a BlackBerryk alkalmazás-piacterének elérésére használt App World kliensből. A 3.0-s verzió a korábbi, kiszivárgott információk szerint teljesen átalakított kezelőfelülettel érkezik majd, mely jobban passzol az újabb operációs rendszerek kezelőfelületéhez.

A fent látható screenshot állítólag az új verzióról készült, ez a kezelőfelület egy részét mutatja csak meg, az összképről vajmi kevés képet adva. A bal alsó sarokban található AT&T logó mindenesetre beszédes, és az új, 3.0-s App World egyik fontos újdonságára utal: a nagyobb szolgáltatók saját alkalmazásaikat külön felületen keresztül ajánlhatják a felhasználóknak, az sem kizárt, hogy kibővített szolgáltatói számlázási rendszerrel.

Júliusban, de legkésőbb augusztusban várhatóan minden részletre fény derül, addig is a jó öreg 2.1-es App World frissülget, ahogy tette tegnap is (2.1.1.2-ről 2.1.2.15-ös verzióra).

Via PocketBerry.

Címkék: world app

A BerryBlog történetének első olvasói levele következik alant, amiben HGy ír nekünk arról, miért vásárolt BlackBerryt. A dolog pikantériája, hogy éppen egy iPhone-ról váltott, amiből nem kell messzemenő következtetéseket levonni - így döntött, mindenkinek szíve-joga ezeket a döntéseket meghozni (más kérdés, hogy nyilván egyetértünk a döntéssel).

Jó 1,5 éve használtam már iPhone-t, elöbb 3G-t majd váltottam 3GS-re. Mindig is tetszett az almások telója azt már nem is emlitve, hogy elfogult voltam mert mindkét személyi számitógépem az ő termékük és szépen elvoltam velük. Váltásom nem abban rejlik, hogy meguntam vagy ilyesmi, szó se róla.

Mindig is szerettem egy telefont igazi telefonként használni minden körülmény között. A probléma számomra az volt, ha igaziból kellett használom a készüléket korlátokba ütköztem, nagyon de nagyon zavart főleg az utóbbi időben, hogy állandóan fél szemmel arra kell figyelnem, az akksi vajon meddig birja mikor merül le (...) a másik, ugye eléggé kisporólták az anyagot a kasztniból és a hátlap rettenetesen karcolodott ami eladásnál bizony 15-20.000 Ft-ot tud számítani. A sok fölösleges adatforgalmat már nem is említem. (...)

Aki megélte az OS5-OS6 váltást a BlackBerry platformon, többnyire hajlamos egyetérteni azzal, hogy a RIM gyakorlatilag minden szempontból továbbfejlesztette, használhatóbbá tette az operációs rendszert, és a kezelőfelületet.

Egyetlen funkciót kivéve, ez pedig nem más, mint az univerzális kereső, mely nevéből eredően eredetileg azt a célt szolgálja, hogy könnyen megtaláljunk bármit a telefonunkon, vagy az interneten, mégis az őrületbe kerget sokakat. Az alapértelmezésként bekapcsolt kereső ugyanis azonnal előugrik, amint gépelni kezdünk a nyitóképernyőn, ami eleinte abban nyilvánul meg, hogy ikonok tömege (köztük Google keresési linkkel, vagy egy-egy névjegyzék-bejegyzéssel, BBM-üzenettel stb.) jelenik meg a kijelzőn, amin alig lehet kiigazodni.

A változás elsősorban azért gyűlöletes, mert ha a régebbi operációs rendszerek esetében a főképernyőn gépelni kezdtünk, csak a névjegyzék-kereső indult el, vagyis gyorsan és kényelmesen, nem utolsó sorban áttekinthetően lehetett hívásokat kezdeményezni olyan kapcsolatokkal, melyek szerepeltek a címlistánkon.

Sajnos az OS6-os készülékek esetében erről az üzemmódról kénytelenek vagyunk lemondani, de szerencsére az univerzális keresőt sem kell mindenáron elviselni. Ehhez az Os6-os készülék menüjébe belépve a "Kijelző/Kezdőképernyő" tulajdonságai lapra belépve az "Indítás beírással" legördülőben ki kell választani az "Alkalmazások parancsikonjai" lehetőséget.

Ezután a készülék gombjait a különböző alkalmazások gyorsgombjaiként is használhatjuk (hogy melyik gombot mire, az a kiválasztott nyelvtől függ).

Mielőtt valaki azzal jönne, hogy vegyünk a kezünkbe egy gimnazista történelemkönyvet, nem, nem a szövetséges csapatok normandiai partraszállásáról van szó jelen esetben. D, mint droid, vagyis android-nap van itthon, illetve volt tegnap, ezért is van tele a feedreaderünk csupa olyan poszttal, ami örömmel hirdeti, végre elérhetővé vált a fizetős Android Market Magyarországon is. Pontosabban elérhetővé válik majd valamikor legkésőbb a jövő héten.

Nagy nap ez a mai tehát, ha úgy tetszik egy újabb lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy helyre álljon a világ rendje, az androidos készülékek tulajdonosai fellélegezhetnek, hiszen a korábbi teljes bizonytalan lét után egy csapásra több tízezer új app vált számukra elérhetővé. Hogy ebből mennyit akarnak majd megvenni, az más kérdés, de bővült a választék, ami mindenképpen kedvező tendencia.

Egyébként ha valaki fél évvel ezelőtt megkérdez, melyik lesz előbb itthon, BlackBerry App World, vagy fizetős Android Market, nem vagyok biztos benne, hogy az előbbi lett volna a tuti tippem, dehát végül a sors keze (vagy a RIM) közbeavatkozott.

Ezennel tehát önfeledt böngészést és app-vásárolgatást kívánunk minden kedves androidos, vagy Android-párti olvasónknak - BerryBlog loves Android!

Kövezzetek meg, de soha nem értettem, mi a bánatnak vesz valaki a telefonjára mindenféle fixen felrögzített műanyag vagy szilikon védőtokokat. Annak apropóján méláztam el újra ezen a témán, hogy az említett két "védelmi mechanizmusban" utazó, nem mellékesen meglehetősen sikeres OtterBox már PlayBookra is kínálja a nagy sikerű Defender sorozatot.

Namost, a PlayBook az egy kifejezetten kecses formájú, egy centi vastag tablet, amiből az OtterBox Defender egy kétségtelenül robusztusabb, de alsó hangon is kétszer vastagabb eszközt varázsol, plusz hozzáad a tömegéhez uszkve 390 grammot. Ráadásul nagyjából ugyanez a helyzet a telefonos megoldásokkal - az amúgy sem vékony BlackBerrykből az OtterBox csinál egy műanyag tankot, amitől a telefon többnyire úgy néz ki, mintha éppenséggel egy céllövöldében lőtték volna.

Jó, azt tényleg nem vitatom, vannak bizonyos körülmények, amikor egy ilyen védőruhának jó használt lehet venni, bár nem vagyok biztos benne, hogy ilyen környezetbe BlackBerryt vinnék magammal, amikor vannak erre a célra rendszeresített célszerszámok.

Ti hogy látjátok? Kell a védőtok? Használtok ilyent? Vagy csak a testeteken keresztül?

süti beállítások módosítása