Úgy néz ki, elég egy hétre kitennünk a lábunkat az országból, máris feje tetejére áll a világ a RIM-nél. Röviden a hét minden kétséget kizáróan legnagyobb történése, hogy hazánk végre-valahára felkerült a kanadaiaknál a térképre, azaz január elejétől itthon is, mindenféle trükközés nélkül el lehet érni az App World alkalmazás-piacteret, ahonnan az ingyenes és a fizetős szoftvereket egyaránt le lehet tölteni!

Az App World használatához mindössze két dologra van szükség: amennyiben a kliensprogramot még nem telepítettük, először le kell töltenünk a telefonunkra innen, ezt követően pedig létre kell hozni a saját BlackBerry-azonosítónkat (BlackBerry ID), amelynek segítségével a rendszer a későbbiekben nyilvántartja a letöltéseinket, vásárlásainkat, beállításainkat stb. Az App Worldben az alkalmazásokért bankkártyával, vagy PayPallel fizethetünk, ezek adatait is hozzárendelhetjük a BlackBerry ID-hez.


A lényeg a jobb alsó sarokban

Az alkalmazás-piactér a visszajelzések alapján készüléktípustól és szolgáltatótól függetlenül működik itthon mindenkinek, igaz, a mobilos alkalmazás keresőfunkciója tapasztalataink szerint egyelőre néha megmakacsolja magát, és közli, hogy a piactér nem érhető el hazánkban, majd kilép. A RIM -nél egyébként továbbra sem szerepel a támogatott országok listáján Magyarország, remélhetőleg csak arról van szó, hogy még nem sikerült frissíteni a felsorolást.

Az App World kliens használatáról a későbbiekben részletesebb ismertetővel jelentkezünk.

Köszönet Gregnek a tippért!

süti beállítások módosítása