Ahogy közeleg a RIM új csúcskategóriás telefonjának, a BlackBerry 9900-nak, vagyis az új Boldnak a premierje, úgy jutunk egyre több információhoz az újdonságról. Az érintőkijelzővel és QWERTY-billentyűzettel ellátott készüléket már mi is fogtuk a kezünkben, igaz, csak rövid ideig, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy eléggé meggyőzzön minket (ettől függetlenül a személyes favorit azért alighanem Torch 2 lesz).

A BlackBerryk kapcsán - a Torchot is beleértve - korábban többször felmerült kritikaként, hogy a készülékek nem kellőképpen gyorsan reagálnak a felhasználói beavatkozásra. Az érintőkijelzős Torch esetében ezt a komótosságot, akadozást néha mi is tapasztaljuk, mindenesetre hasonló probléma a Bold 9900-zal biztos nem lesz, legalábbis az alábbi videó tanúsága szerint.

A bemutatón elsősorban a swipe mozdulat gyorsaságával szembesülhetünk - amint látszik, az ikonok valósággal lerepülnek a kijelzőről és a fotók görgetése során sincs semmilyen akadás, vagy ahogy az angol mondaná, lag. Éljen, ide is eljutott végre a BlackBerry! - igaz, hogy 2011-et írunk, de jobb későn, mint soha.

Címkék: demo bold 9900

Tegnapelőtt megírtuk, hogy az egyik népszerű Twitter-app BlackBerryre nem jelenik meg többet, de nem érdemes keseregni, mert számos alternatívát tud használni az, aki a telefonjáról akar twittelni.

Talán direkt időzítve, talán a véletlen műve alapján, de tegnap az UberMedia bejelentette, hogy elkészült az ÜberTwitter utódjának tartott ÜberSocial twitter-app legújabb, 1.2-es verziója, ami többek közt bevezeti az Inner Circle (vagyis belső kör) funkciót, amibe a kedvenc twitter-feedjeinket rendezhetjük, emellett egy csomó funkció javult, többek közt jobb lett a fényképek kezelése.

Az UberSocial letölthető az UberMedia weboldalán, vagy az App World PC-s kliensen keresztül, valamint az alábbi QR-kód beszkennelésével.

Az utóbbi napokban a külföldi sajtó a RIM mélyrepülésétől hangos, a cég múlt heti, meglehetősen borús jövőképet festő üzleti jelentése óta sokat esett a részvények árfolyama, igaz, tegnap éppen volt egy kisebb korrekció, de a vállalat így is töredékét éri annak, amit fénykorában ért. Ez a töredék egyébként jelenleg durván 14 milliárd dollár, egyes tőzsdei elemzők szerint egy RIM méretű és piaci befolyású cég ennyi pénzért ajándék - már ha van éppen a páncélban ennyi mozgósítható készpénze valakinek.

A Microsoft éppenséggel azok közé a cégek közé tartozik, melyeknek van ennyi kvázi szabadon mozgatható pénzük, ezért, illetve más okokból kifolyólag a RIM ideális felvásárlási célpont lehet a redmondiak számára. Tudvalevő, hogy a cég az okostelefon-piacon egyelőre nem brillírozik, a RIM felvásárlásával viszont olyan piaci pozícióba kerülne a vállalat, amivel már muszáj számolnia a konkurenciának.

A többi spekulációkért kattints tovább!

Aki adatforgalmi korlátos mobilnet-díjcsomaggal rendelkezik (márpedig a BlackBerrysek táborában gyakorlatilag mindenki ilyen) bizonyára egyszer-kétszer került már olyan helyzetbe, hogy felötlött benne a kérdés: vajon elég lesz-e a keret a hónap végéig? Mióta a szolgáltatók a limit meghaladását nem büntetik felárral, azóta ez a probléma kevéssé jelentős, de aki külföldön jár, az még így is jó, ha tisztában van a forgalmi adatokkal.

A bitek és bájtok fogyásának követésére szeretettel ajánljuk mindenkinek egyik legjobb forgalmi adatfigyelő alkalmazást, az e-Office Data Alertert, mely külön méri a telefon roaminghálózaton, a honos hálózaton és a WLAN-hálózatokon keresztül bonyolított adatforgalmát. Az egyedileg beállítható limitek és figyelmeztetési szintek alapján bárki a saját díjcsomagjához igazíthatja az alkalmazást.

A program amellett, hogy segít a határokon belül maradni, jó szolgálatot tehet akkor is, ha pusztán arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy-egy alkalmazás pontosan mekkora adatforgalmat generál. Fontos, hogy a jelzett érték a kimenő és a bejövő adatok összege!

Az e-Office Data Alerter ingyenes, ráadásul szinte az összes BlackBerryvel kompatibilis, letölthető a PC-s App World felületről, vagy az alábbi QR-kód beszkennelésével.

A BlackBerry World óta ismert, hogy a BlackBerry 9900-on augmented reality (a kiterjesztett valóságnál jobb magyar kifejezést egyelőre nem ismerünk rá) alkalmazások is futnak majd. Ezt többek közt az tette lehetővé, hogy az új modellben már van digitális iránytű, ami az app számára sokat segít a pontos helymeghatározásban.

Az új Boldokkal együtt ennek a funkciónak köszönhetően debütál majd a Wikitude World app, ami iOS, Android és Symbian platformokon már korábban elérhető volt, most azonban a BlackBerry-tulajok számára is hozzáférhető lesz. A program működésébe az alábbi video kínál betekintést - mi már láttuk az iPhone-verziót, nagyon érdekes és sok esetben hasznos app, jó, hogy elkészült BlackBerryre.

Bár a hazai aktív Twitter-használók tábora aligha alkot igazán masszív tömeget, azért vélhetően vannak jó páran olyanok, akik BlackBerryjükkel keresztül érik el a mikroblog-szolgáltatást. Aki erre a célra a Seesmic klienst használja, annak van egy rossz hírünk: a program BlackBerrys portját nem fejlesztik tovább.

A Seesmic blogján nem közölnek indokot, csupán annyit, hogy június 30-tól a Seesmic BlackBerrykre portolt változata nem támogatott többé, a cég helyette az iOS, Android és Windows Phone 7 platformokra készült variánsok fejlesztésére koncentrál. A cég arra biztatja az érintett felhasználókat, hogy próbálják ki esetleg az említett platformok egyikét.

Kösz szépen, de inkább nem.

A Seesmic bár alapvetően egy jól használható Twitter-kliens volt (vagyis még az is), számos alternatíva létezik rá, hogy egyebet ne említsünk, itt van például az ÜberTwitterről nevet váltott ÜberSocial, vagy a RIM saját Twitter-kliense, ami mostanra legalább olyan jól használható, mint bármelyik alternatívája.

De a mosómaci azért hiányozni fog, ez tény.

Címkék: twitter seesmic
süti beállítások módosítása