Most már aztán biztos, hogy jól felkészülnek a magyarországi mobilszolgáltatók a BlackBerry 9900, vagyis az új Bold érkezésére: a hét elején felkerült a Telenor letöltési oldalára a készülék rendszerszoftvere anélkül, hogy a mobilszolgáltató egyáltalán forgalmazná a típust, most meg ugyanezt eljátssza a T-Mobile is

Közben annyit sikerült megtudnunk mindkét szolgáltatótól, hogy a Bold 9900 várhatóan októberben a boltokban lesz itthon is, a frissítés pedig azért lett kitéve, mert a típust gyakorlatilag hónapok óta nyúzza a teszter csapat, és így részt vehettek a szoftver validálási folyamatában is.

A Bold 9900 rendszerfrissítésének közzétételével valami mindenképpen megváltozott, nem emlékszünk rá ugyanis, hogy eddig bármikor előfordult volna a történelem során, hogy egy új BlackBerryhez előbb volt elérhető rendszerfrissítés a szolgáltatónál, mint hogy maga a készülék forgalomba került volna. 

Egyébként ez még nem az a frissítés, ami a pletykák szerint hosszabb akkumulátoros üzemidőt, és új funkciókat hoz majd, azt jelenleg is tesztelik, de állítólag mire itthon kapható lesz az új típus, már elérhető lesz hozzá ez az update is. 

Ha minden a tervek szerint halad, a RIM ma frissíti az európai BIS infrastruktúrát, a szolgáltatás 4.1-es verziója néhány apróbb, a legtöbb felhasználó számára nem túl jelentős változást hoz majd. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az új verzióval nő majd a fogadható csatolmányok mérete (egészen 11 megabájtig), meg a SIM-csere után is folyamatos marad a levélforgalom.

A frissítésből elvileg semmit nem szabadna észrevennie a mezei felhasználónak, ettől függetlenül lehetnek apróbb fennakadások a levélforgalomban (volt már rá példa), bár úgy tudjuk, hogy egyelőre az sem biztos, hogy ma lesz a nagy nap, szóval izgalomra, pláne pánikra egyelőre semmi oka senkinek.

Ami az OS7-es készülékekkel kötelezően bevezetésre kerülő BlackBerry ID-t illeti, egyelőre nincs jele annak, hogy a régebbi, OS6/5-ös modelleknél is szervesen összekapcsolódik a BIS fiókkezelés a BlackBerry ID azonosítóval, ezt vélhetően egy későbbi verziófrissítés során lépi meg a RIM.

Ha bármi rendelleneset, vagy jelentős észrevesztek a levelezés működésében ma, vagy a mai naptól, szóljatok!

Frissítés: Azt az információt kaptuk, hogy szombat hajnalban, 3 óra körül indul a frissítés, vagyis holnap reggelre már egy új BIS kell fogadjon minket!

A héten írtunk róla, hogy a RIM a PlayBook gyenge szereplését az előzetes bejelentés szerint árcsökkentéssel próbálja kompenzálni, de akkor még csak az egyik kanadai mobilszolgáltató akciózott saját dolgozói körében (ez így mintegy ötezer embert érint).

Úgy tűnik, az akció kezd lassan kigyűrűzni a belső, dolgozói promóciók köréből, így a Walmart áruházlánc (szintén Kanadában) is szép csendben megfelezte a legolcsóbb PlayBook árát, vagyis a 16 gigabájt memóriával ellátott példányhoz 499 dollár helyett 249 dollárért lehet hozzájutni.

A leárazásnak köszönhetően remélhetőleg csökkenni fog a hatalmas, felhalmozott PlayBook-raktárkészlet: belső, iparági pletykák szerint a RIM raktáraiban hegyekben áll az eladatlan tablet, a kütyüt gyártó tajvani Quantánál ezért vissza is fogták a termelési volument a napokban.

Kíváncsian várjuk, hogy a PlayBook ára ezek után más országokban, régiókban változik-e, így például szívesen látnánk egy európai árcsökkentést is - féláron az angol vagy német webshopokból megrendelve jobban hangzik az üzlet, nem igaz?

Mondjuk ezek után végképp nem lennénk annak a helyében, aki elsők közt csapott le a holmira, nem elég, hogy egy félkész terméket kapott, de még kétszer többet is fizetett érte...

Via MobileSyrup.

A Research in Motion alkalmazás-piacterét, az App Worldöt felhasználói körökben gyakorta szokás lesajnálni szűkös választéka miatt, a fejlesztők számára azonban úgy tűnik az Android és az iOS mindent és mindenkit elvakító csillogása mellett is érdekes lehet a platform.

Egy az Evans Data által frissen készített amerikai felmérés során összesen 400 alkalmazásfejlesztőt kérdeztek meg augusztusban, melyik platformot miért részesíti előnyben. A megkérdezettek 47 százaléka már valamilyen módon kapcsolatba került az Android Markettel, míg 43 százalékuk készített alkalmazásokat az App Store-ba.

A BlackBerry App World penetrációjáról nincs százalékos adat, az Evans Data azonban külön kiemeli, hogy a BlackBerry OS-re fejlesztők saját bevallásuk szerint általánosságban több pénzhez jutnak a szoftverek eladása után. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy a platformra fejlesztő programozók 13 százaléka több mint 100 ezer dollárt (vagyis több tízmillió forintot) keresett az appokkal.

A felmérést készítő cég szerint mindez elsősorban annak köszönhető, hogy az üzleti platformon többnyire drágábbak az alkalmazások, emellett a telefonok tulajdonosainak is vastagabb a pénztárcája.

Kérdés, hogy ami jó hír a fejlesztőknek, az jó hír-e nekünk, felhasználóknak.

Elérkeztünk a BerryBlog első fotópályázatának záróakkordjához, a fődíjas felvétel bemutatásához. Mindenekelőtt azonban szeretnénk minden pályázónak gratulálni, és megköszönni Nektek, hogy beküldtétek azt a szám szerint 31 fotót, amiből kiválaszthattuk a legjobbakat.

Sokszor nem volt könnyű dolgunk, és bár először úgy véltük, érdemes rátok bízni a döntést, végül a sors, illetve a Facebook szabályzata úgy hozta, hogy erről a tervünkről le kellett tennünk.

Legszívesebben ezért mindenkinek adnánk valami díjat, aki vette magának a fáradtságot, és beküldött egy fotót nekünk (bár azt gondolom mindenki tudja, hogy ez a BlackBerrykkel nem is olyan bonyolult feladat), erre azonban egyelőre sajnos nincs lehetőségünk, így három plusz egy díjat osztottunk ki ezúttal, az ajándékokért ezúton is köszönet a Research in Motionnek!

Nem szaporítjuk tovább a szót, következzen a fődíjas alkotás, melyet Varga Bálint küldött be nekünk, "Móló" címmel. A téli időszakban készült tájkép hangulat- és fényvilága nagyon el lett találva, tényleg kinek kell ma digitális fényképezőgép, ha egy BlackBerryvel is ilyen jó képeket lehet csinálni?

Gratulálunk Bálintnak, aki egy BlackBerry Premium Headsetből, egy BlackBerry thermobögréből és néhány apróbb ajándékból álló csomagot fog kapni tőlünk!

Köszönjük, hogy pályáztatok, találkozunk legközelebb!

Egyre több szolgáltató kínálatában jelenik meg az új, 9360-as típusjelű BlackBerry Curve - ez az a változat, ami GSM/UMTS kompatibilis rádióval rendelkezik, vagyis ez fog forgalomba kerülni a magyarországi szolgáltatóknál is. A RIM új középkategóirás telefonját már mi is bemutattuk nektek pár fénykép erejéig, az augusztus 23-án bejelentett újdonság nagy volumenű szállítása azonban csak mostanában kezdődik meg.

A készülék most éppen az amerikai T-Mobile kínálatában tűnt fel, és az üzleti ügyfelek már meg is vehetik, de az utcáról betévedő vásárlóknak sem kell sokáig várniuk rá, a fekete színű változat szeptember 28-tól lesz kapható, míg az exkluzív Merlot színű (sic!) példány valamivel később, október 12-én érkezik meg a boltokba.

A telefon kapcsán emlékezetfrissítés gyanánt elmondanánk, hogy 800 MHz-es processzora lesz, 512 MB memóriát építenek bele, a kijelzője (nem érintőkijelző) képátlója pedig 2,44 hüvelyk, felbontása 480x360 pixel. Vagyis pusztán ezek alapján kenterbe veri az előző Bold szériát, nem beszélve arról, hogy a 9700/9780 pároson soha nem fog OS7 futni, ellentétben az új Curve-val, amire már gyárilag ez a verzió kerül.

A BlackBerry 9360 hazai megjelenéséről egyelőre nincs információnk (meg lennénk lepve, ha idén nem kerülne itthon piacra), de amilyen hamar csak lehet, megpróbálunk megkaparintani egy tesztpéldányt.

Címkék: t mobile curve 9360
süti beállítások módosítása