A félidő után járunk, jövő héten ilyenkor már tudni fogjuk, ki nyerte a BerryBlog karácsonyi-születésnapi játékának díjait, a BlackBerry 9900-at, a BlackBerry 9780-at és a BlackBerry 9300-at, melyet a Magyar Telekom, a Vodafone Magyarország és a Telenor Magyarország volt oly szíves felajánlani nekünk, pontosabban Nektek. 

A játékunkra tegnap estig összesen 211 ajánlás érkezett be, ezek alapján a sorrend a következő:

  • Első helyezett: 37 ajánlás
  • Második helyezett: 28 ajánlás
  • Harmadik helyezett: 16 ajánlás

A 3-6. helyen lévők közt minimális a különbség, az első kettő viszont kezd kicsit meglépni a mezőny többi tagjától, némi háziversenyt alakítva ki egymás közt. Micsoda izgalmak!

Ma többen is jeleztétek, hogy nem kapnak az ismerőseitek visszajelzést tőlünk, nem engedjük be őket a játékba. Mivel a játékot folyamatosan menedzseljük (kivéve éjjel, amikor nekünk is aludni kell), ezért nappali időszakban pár órán belül meg kell kapja mindenki a jóváhagyást, aki még nem szavazott a játékban.

Ha mégsem történik semmi, azt javasoljuk, hogy töröljétek a BerryBlogot a jóváhagyásra váró kapcsolatok közül, és próbáljátok meg mégegyszer hozzáadni a BBM kontaktlistátokhoz! Ha továbbra sem működik, jelezzétek nekünk a jatek@berryblog.hu e-mail címen, megpróbálunk valami megoldást találni. Az e-mailben mindig jelezzétek, hogy mi annak a felhasználónak a neve, illetve a PIN-je, amelyik nem tudja velünk felvenni a kapcsolatot!


A játékszabályokról és a jelentkezés menetéről itt olvashatsz.

A "Küldj egy BlackBerryt karácsonyra!" játékot támogatják:

Na jó, ezúttal azt hiszem egy kis magyarázatra szorul a választás: Kezdjük azzal, hogy a jövő évi Formula 1-es mezőny egyik legütősebb visszatérését a finn világbajnok, Kimi Raikönnen adja majd, aki újra színt visz a száguldó cirkuszba sziporkázó nyilatkozataival és 320-as tempónál végrehajtott hajmeresztő manővereivel.

grosjean.jpg

A finn a Renault csapathoz szerződött, és most már az is kiderült, hogy ki lesz a csapattársa. Na és akkor itt jön képbe a heti BB-celeb, Romain Grosjean, aki eddig tesztpilóta volt a Renault-nál, jövőre azonban a teljes idényben lehetőséget kap arra, hogy a versenynapokon is bizonyítsa tehetségét. És hogy milyen telefont használ egy 300 felett száguldó francia? Természetesen BlackBerry 9900-at.

Jó versenyzést, monsieaur!

Kösz a tippet KrE-nek!

Tegnap változott a Telenor Magyarország árlistája, ezúttal a RIM cúcskategóriás BlackBerryje, a Bold 9900 is bekerült a listába, mely a második OS7-es készülék a kékeknél a Curve 9360 után. Az árakat illetően a cég ezúttal is elég szépen felélőtt a konkurenciának, a telefon piszok drágán lett beárazva.

telenor_9900.jpg

Ez egészen konkrétan 175 ezer forintos feltöltőkártyás árat takar, egy év hűséggel, tarifahűség nélkül 165 ezer forint a készülék, míg két év hűséggel 155 ezer forintért lehet hozzájutni. Vagyis a telenoros Bold 9900 konstrukciótól függően jó 20-30 ezer forinttal drágább, mint a T-Mobile-nál kapható testvére. Az egyedi tarifaajánlatokkal összekombinált árak természetesen ettől jelentősen eltérnek, de még egy havi több mint 21 ezer forintba kerülő tarifával is 70 ezer forintot kell fizetni a telefonért. Kemény, de aki minőséget akar, fizessen, nem igaz?

További részletek és árak a Telenor honlapján.

Címkék: telenor bold 9900

A héten már a a BlackBerry 9810-hez is kiszivárgott az első OS7.1-es frissítés, konkrétan ugyanaz a 7.1.0.74-es kiadás, ami pár héttel ezelőtt a 9900-as Boldhoz is hozzáférhetővé vált. Ennek az OS-verziónak az egyik legnagyobb újdonsága, hogy az OS-7es készülékeknél elérhetővé teszi az úgynevezett "Mobile Hotspot" üzemmódot, mihez hasonlóval egyébként más platformokon már régóta találkozni, ráadásul azt tetézi, hogy a RIM eredetileg OS7 alapfunkciónak reklámozta eleinte ezt a rendszert. De mit is tud ez a Mobile Hotspot és miért is lesz jó, ha be lehet kapcsolni minden telefonban?

mobile_hotspot2.jpg

Az új OS-verziókban a hálózatkezelési menüpont alatt feltűnő opció bekapcsolásával a telefon tulajdonképpen egy kis hatósugarú Wi-Fi routerré alakul át, megosztva több csatlakozó egység (ez lehet másik mobiltelefon, tablet vagy notebook) közt a saját internethozzáférését. A felsőkategóriás OS7-e készülékeknél ennek még van is kellő alapja, hiszen a BlackBerry 9810/9860/9900-ba egy gyors, legfeljebb 14,4 Mbps elméleti sávszélességű modemet építettek, ami sokkal gyorsabb minden eddigi BlackBerryben lévő rádiós egységnél, ez adja tehát az alapkapacitást a rögtönzött Wi-Fi hálóhoz.

A Moible Hotspot üzemmóddal egycsapásra átértékelődik a telefon és a PlayBook közti BlackBerry Bridge kommunikáció, így a végtelenül lassú Bluetooth-kommunikáció helyett egy jóval gyorsabb adatcsatornán keresztül kommunikálhatnak egymással az egységek. Mindez egészen eddig baromi jól hangzik, a dolognak ugyanakkor van egy igen fájó szépséghibája. Pontosan kettő.

A Mobile Hotspot üzemmód használatát elvileg a mobilszolgáltatónak is támogatnia kell, egyes, a kiszivárgott OS-t használó userektől érkező visszajelzések szerint ez korántsem triviális, hol működik az internetmegosztás, hol nem. Másrészt egy mobil adatforgalmazás közben zabálja az akkumulátort, pláne, ha egyszerre forgalmaz ugyanannyi adatot mobilhálózaton és WLAN-on.

Ettől függetlenül ha valamit gyorsan meg kell nézni a noteszgépen, vagy a tableten, és nincs a közelben nyilvános Wi-Fi, vagy nincs kéznél mobilnet-modem, a Mobile Hotspot funkcióval felvértezett BlackBerry életmentő lehet.

Ti várjátok már, hogy legyen ilyen a telefonotokban? 

Tegnap este félidőhöz érkezett a "Küldje egy BlackBerryt karácsonyra" játékunk, melyben december 15-ig nevezhetitek saját magatokat, vagy egy ismerősötöket az értékes nyeremény reményében. Továbbra is özönlenek be az ajánlások, már 182-nél tartunk, ami minden előzetes várakozásunkat felülteljesít!

Lássuk azonban, mi az állás félidőben:

  • Első helyezett: 32 ajánlás
  • Második helyezett: 23 ajánlás
  • Harmadik helyezett: 15 ajánlás

Annyit még elárulunk, hogy már a negyedik és ötödik helyezett is tíz ajánlás felett jár, tehát a harmadik jobb ha összeszedi magát, annál is inkább, mivel jó hajrával akár elcsíphet egy jobb helyezést is!

Most kicsit szusszanjatok, mint minden igazi félidőben, holnap még közöljük a csütörtök esti állást, aztán legközelebb hétfőn jelentkezünk. 


A játékszabályokról és a jelentkezés menetéről itt olvashatsz.

A "Küldj egy BlackBerryt karácsonyra!" játékot támogatják:

Ma reggel a Milanról szóló posztunkban említettük a Dell Venue Prót, mely hasonló arányokkal rendelkezik, mint a szupertitkos, vadonatúj BlackBerry-csúszka. Gyorsan képszerkesztőt ragadtunk, hogy egymás mellé tegyük a két készüléket.

A hasonlóság tényleg döbbenetes, persze továbbra se feledjük, hogy a Dell Venue Pro vastagsága több mint 1,5 cm, ennél a Milan várhatóan azért jóval vékonyabb lesz. Oldalnézeti/vetületi fotókat kérünk!

Címkék: pro dell milan venue
süti beállítások módosítása