Vége az egyik legnagyobb idei elektronikai show-nak, a CES Las Vegasban lehúzta a rolót, most a Mobile World Congress idejéig nagyjából nyugi lesz a mobiliparban, bár állítólag tabletfronton addig még az Apple letehet valamit az asztalra, mindenesetre azzal már sok vizet nem fog zavarni idén tavasszal, az biztos. A RIM számára az idei CES az optimizmusról és a pozitivizmusról szólt, ami számunkra különösképpen szimpatikus, pláne egy olyan, az utóbbi időben sokat támadott, hányattatott sorsú cég részéről, mint a kanadai gyártó.

A CES-ről érkező videóbeszámolók folyton emberekkel teli standot mutattak, hiába nem volt egyetlen hardveres újdonság sem a RIM kalapjában idén januárban, és hiába hozakodnak elő csaknem egy év késéssel a PlayBook OS 2.0-val, valahogy mégsem látni letargiát az arcokon, tök olyan az egész, mintha a legjobb időszakát élné a cég. Éppen ezért vagyok én is biztos benne, hogy idén valami nagyon jó dolog fog történni a céggel, vannak tervek, van perspektíva, és van persze sok nehézség, amit le kell küzdeni, de az a cég, mely manapság akadálytalanul nyomulhat előre, kiváltképpen szerencsésnek érezheti magát, vagy különösen jó adottságokkal rendelkezik.

Nade lássuk gyorsan, dióhéjban, miről szólt az idei CES a RIM számára! Elsősorban a szoftverről, mely az egyébként kitűnő hardvert működő termékké varázsolja: jött OS7.1, új BBM, néhány alkalmazás verziót lépett, a PlayBook is kapott új appokat (meg még fog is kapni szép számmal), és persze a PlayBook OS 2.0 is ott állt a fókuszban, mely az iparágban egyedülálló módon egy tablet relaunch-ot fog eredményezni. Mégpedig nem is olyan rosszat, már ami az eddig megjelent információk és videók alapján kiderül.

Aztán itt volt a BlackBerry tag indulása is az OS7.1-es szoftverrel karöltve, mely szintén lehetőséget ad a megkülönböztetésre, és egyébként egy nagyon cool és innovatív képesség. Kihagytunk volna valamit? Szóljatok, vagy írjátok le nekünk, szerintetek mit hoz ez az év a BlackBerryk számára!

Címkék: blackberry rim ces
süti beállítások módosítása