Azon kevés olvasónk, aki PlayBookkal rendelkezik, bizonyára tűkön ülve várja, hogy megérkezzen végre a várva-várt OS-frissítés a tablethez, melyet mondjuk úgy súlyos hiányosságokkal dobott piacra a RIM tavaly áprilisban. Az update az N4BB szerint jövő héten kedden kerülhet ki a szerverekre - már ha addig nem találnak valami súlyos hibát a belső tesztelések során.

Éppen ezért érdemes az efféle kinyilatkozásokat némi szkepticizmussal kezelni, vagyis egy szoftver tesztelése bonyolult és hosszadalmas feladat, pláne hogy ha egy olyan eszközről van szó, amit elvileg üzleti környezetbe (is) szántak. Apropó üzleti környezet: az új OS-ben az eddigi információk szerint lesz fejlett e-mail kliens és üzenetintegráció (teljes Activesync támogatással), naptár és integrált névjegyzék.

Ami biztosan nem lesz, az a BlackBerry Messenger natív kliense, amivel egy későbbi időpontban (hogy pontosan mikor, arról korai lenne beszélni) hozakodik elő a RIM. Az új OS új Bridge-funkciókat is hoz, ehhez a megjelenés idején elérhető lesz az okostelefonokra készített Bridge-kliens 2.0-s verziója, amivel többek közt már távirányítani is lehet majd a tabletet.

Akkor kedves PlayBook-tulajok, lehet kezdeni vágni a centit.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása