A minap csináltunk egy elég sikeres felmérést a Facebookon, ami arról szólt, hogy kinek milyen operációs rendszer fut a BlackBerryjén. Egyszerűen kíváncsiak voltunk, hogy az olvasóközönség mennyire up-to-date eszközökkel rendelkezik, hogy ez alapján is jobban az igényeitek alapján tudjuk szabni a tartalmat. Meg aztán látni szerettük volna azt is, hogy hány early adopter van köztetek, akik mindig a legújabb cuccokra vágynak.

A felmérés eredménye tulajdonképpen nem hozott túl meglepő eredményt: a 46 válaszadó pontosan 46 százaléka OS 6.0-t futtat a BlackBerryjén, a második legnépszerűbb oprendszer-verzió az 5.0-s. A 7.0-s rendszert futtatók aránya 17 százalék, míg legnagyobb meglepetésünkre az európai szolgáltatóknál hivatalosan még el sem érhető 7.1-es buildet a válaszadók 13 százaléka használja.

Maradt még összesen 4 százalék, ha jól számoljuk, ez fele-fele arányban oszlik meg azok közt, akik az 5.0-s verziónál régebbi rendszert futtatnak, illetve azok közt, akiknek fogalmuk sincs, valójában mi van a telefonjukon. Persze mindegy is, csak működjön, nem igaz?

Te miről látnál szívesen statisztikákat a BerryBlogon?

süti beállítások módosítása