Az egyik legtehetségesebb BlackBerry-fejlesztőcsapat, a Bellshare az utóbbi időben más platformok felé is kacsintgat, hiszen a srácok megcsinálták az androidos BeWeathert, most pedig a RIM-nél maradva újabb előrelépés történ: megérkezett a BeWeather HD, természetesen mi másra, min a PlayBookra.

A program nagyjából ugyanazt tudja, mint a BlackBerrykre fejlesztett változat, vagyis a Weather Underground világméretű adatbázisára építve időjárásadatokat küld le a kliensnek a nap 24 órájában, a hét minden napján. A program grafikus képességeit a PlayBookhoz igazították a fejlesztők, az eddigi képek alapján nagyon szép lett a felület, ennél már csak az lenne jobb, ha valamelyik bombázó meteorológus csaj mutogatná el a tablet kijelzőjén, hogy milyen időnk van.

A PlayBookra fejlesztett változatból - akárcsak a telefonos kliensből - sajnos hiányzik a mozgó radarkép, meg a kritikus időjárási vészhelyzetekre figyelmeztető riasztás. Na nem mintha nálunk tornádótól kéne félni, mint mondjuk az USA-ban, ahol ez a szolgáltatás működik.

Akit érdekel a program, letöltheti az App Worldből, a program ára 3,75 euró.

süti beállítások módosítása