A Research in Motion kétségtelenül megélt már jobb napokat is, és bár vannak, akik szerint a napjai meg vannak számlálva, sokan nem látják ilyen borúsan a helyzetet. Itt van mindjárt a RIM harmadik legnagyobb méretű részvénycsomaggal rendelkező tulajdonosa, Prem Watsa kanadai milliárdos, aki szerint a társaság három-ötéves perióduson belül teljesen talpra áll és újra a régi fényében fog pompázni.

Watsa hosszú távú, megtérülő befektetésként tekint a RIM-re, a milliárdos szerint nem kétséges, hogy a társaság szerencséje megfordul, ennek mintegy bizonyítékaként nemrég 2.2 százalékról 5 százalékra emelte a részvényesi tulajdonrészét a társaságban. A milliárdos ezzel a két ex társelnök-vezérigazgató, Jim Balsillie és Mike Lazaridis után a harmadik legnagyobb értékű részvénycsomagot birtokolja, nem mellékesen mióta utóbbi kettő önként leköszönt pozíciójából, ő is bekerült az igazgatótanácsba.

Az üzletember tulajdonrésze egyébiránt ma nagyjából 368 millió dollárt, azaz kábé 79,8 milliárd forintot ér - ha a részvény árfolyama csak az egy évvel ezelőtti szintre térne vissza, ez az összeg megnégyszereződne.

Talán nekünk is el kéne kezdeni RIM részvényeket vásárolni, mint ahogy Watsa tette?

Via Nine News.

Címkék: részvény rim
süti beállítások módosítása