Most egy kicsit haragszom az ausztrál RIM-képviseletre.

Történt ugyanis nagyjából másfél hete, hogy egy ausztrál Apple Store előtt egyszercsak megjelent egy fekete busz "Wake Up", azaz szabad fordításban nagyjából "Ébresztő!" felirattal, kiugrált belőle egy csomó ember hasonló feliratú táblával a kezében és elkezdett skandálni az üzlet előtt.

Néhány napig senki nem tudta hová tenni a dolgot, aztán kezdődtek a találgatások, valójában ki állhatott a dolog mögött. Felmerült a Samsung neve (őszintén drukkoltam, hogy ők legyenek azok), aztán pár nappal később - immár májusban - a RIM ausztrál képviselete felé terelődött a gyanú.

Az alábbi, Wake Up. Be Bold weboldal a hétvégén élesedett, ebből már biztosra vehető, hogy a RIM áll a dolog hátterében, és bár az üzenet érthető és világos, mégsem hiszem, hogy jó ötlet volt ilyen offenzív kampányba kezdenie a cégnek Ausztráliában. Egyrészt mert ez az egész nem a RIM-re vall. Másrészt mert a RIM jelenleg még egyáltalán nincs olyan helyzetben, hogy ilyeneket kéne megengednie magának, ráadásul pont egy Apple-lel szemben.

Ettől függetlenül a kis flashmob végülis sikeres volt, hiszen jó sokan beszéltek róla (csak a fenti videót több mint 600 ezren nézték meg), vagyis a célját tulajdonképpen elérte. Más kérdés, hogy jó-e ez a RIM-nek. Apró fricska, hogy az oldal - feltételezem nem véletlenül - Flasht használ, szóval sem iPhone-ról, sem pedig iPad-ről nem látszik.

Persze ettől még az egész teljesen idegen a SmartEasttől, aminek a BerryBlog is tagja.

Címkék: apple up be rim wake bold