Az augmented reality, vagyis kiterjesztett valóság technológiára épülő alkalmazások szerintem egyértelműen a legmenőbb okostelefonos appok közé tartoznak, és fognak tartozni, míg világ a világ. A német fejlesztésű Wikitude-ról már írtunk korábban párszor, erről azt kell tudni, hogy mind közül az egyik legjobb, ráadásul több platformon is elérhető egyszerre.

wikitude.jpg

A Wikitude BlackBerry-változata éppen tegnap frissült, az újonnan érkezett, 7-es verzió OS7-es és OS6-os BlackBerrykkel egyaránt kompatibilis. A program tényleges augmented reality funkcióját azonban csak a digitális iránytűvel ellátott BlackBerryken, azaz leginkább a BlackBerry 9900-on, a 9860-on és a 9810-en villantja meg, a többi telefon esetében 2D-s térképre és a GPS-re lehet csupán hagyatkozni.

Az új Wikitude egyébként elsősorban a menüjét tekintve alakult át (fent még a régi változatról készült videót láthatjátok), a frissítés nagyon jót tett a programnak, ami így az egyik legmodernebb kezelőfelülettel rendelkező BlackBerry-alkalmazás lett. A program reportoárját új adatbázisok is gazdagítják, így a TripAdvisor.com vagy a Hotels.com is segítségünkre siethet idegen terepen.

A program elérhető az App World storefrontból, vagy az alábbi QR-kód beszkennelésével a mobiltelefonos klienssel.

süti beállítások módosítása