A BlackBerry 9320 egyik legvitatottab "újítása" a telefon bal oldalán található BBM gomb, ami - micsoda meglepetés! - a BlackBerry Messenger elindítására szolgál. A gomb semmi másra nem használható, van is mellette egy BBM-felirat, hogy a hülye is értse, mire való - egyszerű funkció egyszerű embereknek, vagy a felhasználói élményt növelő fejlesztés?

9320_6.jpg

Kezdjük talán azzal, hogy számtalan olyan BlackBerry-felhasználóval találkoztam eddig, akiknek fogalmuk nem volt arról, hogy létezik egy olyan program a telefonjukon, amivel chatelhetnek a többi felhasználóval meg mindenféle dolgot küldözgethetnek egymásnak rajta keresztül. A BBM használata másfelől túlzás nélkül több millió BlackBerry-usernek elsődleges prioritás, sőt vannak olyanok, akik jóformán semmi másra nem használják a készüléket. Ráadásul többségük éppen a 9320 célcsoportja.

Tudom, a BlackBerryk mindegyikén van egy programozható funkciógomb, amire a BBM indítása ráprogramozható, de az átlagfelhasználóknak fogalmuk sincs róla, hogy ezt hol kell a menüben beállítani, szóval a dedikált gombnak szerintem van létjogosultsága: gyorsan el lehet érni vele egy közkedvelt, kritikus fontosságú, nem mellékesen komoly megkülönböztető erővel rendelkező funkciót, alkalmazást. Olyan ez kicsit, mint a dedikált médialejátszó gombok, vagy mondjuk a facebook-gomb a szép emlékű HTC ChaChán.

Nem mondom, hogy a 9900-ra szeretnék egy ilyen gombot, de a 9320-on használom rendszeresen és stílszerűen dobok is neki egy nagy lájkot!

Címkék: teszt bbm 9320
süti beállítások módosítása