Pénteken véget ért az egy hétig tartó tesztelése a RIM legújabb alsó-középkategóriás BlackBerryjének a 9320-as Curve-nak a próbálgatása. Visszatértem a jó öreg 9900-ra, a 9320-ra pedig elégedett hümmögéssel eresztettem rá egy teljes gyári resetet. A BerryBlog többrészes cikksorozatában sok mindent érintettünk, a kijelzőtől kezdve az akkumulátoros üzemidőig bezárólag, aki a különböző részeket olvasta, összességében képet kaphatott arról, mennyit fejlődött az alsó-középkategóirás kínálat a RIM-nél.

9320_angled.jpgNéhány újdonságot nem érintettünk, ezt felsorolásszerűen most megtesszük, így például nem beszéltünk a WLAN Hotspot üzemmódról, amit -- akárcsak az összes OS 7.1-es készülék -- a 9320-as is ismer. Aztán itt van még az FM-rádió is, amit az újabb Curve-ök (9360/9380) ismernek. Egyik funkcióról sem írtunk külön, mindegyik működik hibátlanul, mindegyik hasznos extra lehet néhány felhasználónak, de nyilván ezek önmagában nem fogják még eladni a készüléket.

Ami az egy hét tapasztalatait illeti, a BlackBerry 9320 minden tekintetben pozitív meglepetést okozott, a család korábbi alsó-középkategóriás tagjainál (8520, 9300) egyértelműen jobb az újdonság, sőt bizonyos tekintetben a drágább Curve-modelleket is felülmúlja a tudása, hogy mást ne mondjunk, az akkumulátoros üzemidő minden OS7-es BlackBerryhez hasonlítva sokkal jobb. 

A telefon tehát alapvetően nagyon rendben van, egyelőre az ára még valamivel a fájdalomküszöb fölött van, de remélhetőleg hamar az 50 ezer forintos árszint alá süllyed. Ez kell ahhoz, hogy a BlackBerry 9320 ne csak a BlackBerry-rajongók számára legyen igazán jó vétel, hanem új rajongókat szerezzen a márkának.

Címkék: teszt curve 9320
süti beállítások módosítása