Miközben írom ezt a posztot, fél szemmel a Magyarország-Dánia olimpiai kézimeccset nézem a tévém segítségével.  Ami egy viszonylag régi lapostévé, HD ready, vagyis 720p felbontással. A technika őrületes fejlődését szerintem jól jelzi, hogy a következő mobilomnak is jó eséllyel ekkora lesz a sorfelbontása.

bb10_720p.jpg

Az N4BB által nyilvánosságra hozott, kiszivárogtatott belső dokumentáció szerint ez lesz ugyanis az új, BB10-es BlackBerryk sztenderd felbontása, egy modellt, a teljes érintőkijelzős Londont leszámítva. Az első új BlackBerry az eddigi információk szerint 768x1280 pixeles kijelzőt kap majd, míg az N-sorozatú új generációs Bold 720x720 pixeles panellel lesz ellátva. Az M-sorozat, vagyis a Milan (a szétcsúsztatható Torch utódja) már 720x1280 pixeles lesz, vagyis pont 16:9-es képarányú TFT-je lesz.

Lehet amúgy versenyezni a kijelzők felbontásában, a pixelsűrűség hajszolása azonban egy bizonyos szint után meglehetősen hiábavaló, legfeljebb a technikai specifikációkban mutat jól az adat.

Ami egyébként a pixelsűrűséget illeti, egyelőre nem tudni, hogy ebben az új BlackBerryk hogy állnak majd, hiszen nem tudjuk az új modellek kijelzőjének a felbontását.

Via N4BB.