Tegnap új termékkel bővült a RIM tablet-kínálata a tengerentúlon, a boltokban, pontosabban a helyi mobilszolgáltatók kínálatában megjelent az új, "4G LTE" PlayBook. Ebbe a verzióba már SIM-kártya is helyezhető, vagyis a kütyü nem csak WLAN-kapcsolatra képes, hanem mobilhálózatokhoz is képes csatlakozni.

A készülék egyelőre csak Kanadában kapható, a Rogersnél, a Bellnél és a Telusnál. Az új PlayBook listaára 550 dollár, vagyis körülbelül 125 ezer forint, a másik két szolgáltatónál három év hűségszerződéssel már 350 dollárért, vagyis körülbelül 80 ezer forintért elvihető. Csak emlékeztetőül, az eredeti, Wi-Fi-s PlayBooknak három verziója jelent meg tavaly áprilisban, a 16 GB-os verzió 500, a 32 GB-os 600, a 64 GB-os 700 dollárba került. Az új típusból kizárólag 32 GB-os variáns készül.

A memória kiépítésén és a mobilnet-képességen túl változás, hogy másfélszeresére gyorsult a processzor, de erről már írtunk, most már inkább csak az a kérdés, hogy ezúttal mit akar kezdeni a RIM a PlayBookkal, mikor és hogyan kezdi el mondjuk reklámozni, mikor kerülhet a boltokba más országokban (hagyjuk most Magyarországot, de haló! USA?).


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

Címkék: playbook tablet lte 4g
süti beállítások módosítása