Viszonylag ritkán fordul velem elő olyasmi, hogy egy egyébként hasznosnak induló alkalmazással kapcsolatban teljesen elvesztem a lelkesedésem, de ha van ilyen app, akkor az ingyenes telefonálásra (sic!) és üzenetküldésre alkalmas Viber biztosan ilyen.

Eleve óriási várakozás előzte meg a BlackBerryre fejlesztett Viber kliens megjelenését, mindenki előre dörzsölgette a tenyerét, hogy milyen jó lesz majd órákon át ingyen beszélgetni a barátnővel, baráttal, anyával, gyerekkel, kinek mi jutott éppen. A program májusi megjelenése óta azonban pont ez a legfontosabb funkció, vagyis az ingyenes hívás hiányzik. A Viber ugyan ígéri a hangtovábbítás funkciót a BlackBerry felhasználóknak, de erős a gyanúnk, hogy ez most már örökre ígéret marad.

viber_logo.jpg

Akik szeretnek összeesküvés-elméleteket gyártani (én bevallom ebbe a táborba tartozom), azok morfondírozhatnak azon, hogy vajon miért a BlackBerry szinte az egyetlen olyan platform, ahol szinte semmilyen módon nem oldható meg a VoIP-telefonálás. Hiszen nem lenne muszáj a BIS szervereken keresztül kommunikálni, ráadásul ott, ahol a mobilszolgáltatók engedékenyebbek, hogy, hogy nem működik a BlackBerryre fejlesztett Skype is (az amerikai Verizon szolgáltató ügyfeleinek saját Skype-juk van).

Sajnálom, hogy ez az egész VoIP mizéria ennyire elképzelhetetlen és megvalósíthatatlan a BlackBerryre (is) fejlesztő cégek számára, hiszen biztos vagyok benne, hogy ahogy a RIM újabb felhasználó körökre fókuszál, azzal együtt lenne igény -- főként a fiatalok részéről -- ezekre az appokra.

Szerintetek mi az igazi oka annak, hogy a Viber és társai ilyen mostohán bánnak a BlackBerry platformmal?

Címkék: voip skype app viber
süti beállítások módosítása