Oké, egy ideje tisztában vagyunk vele, hogy a BlackBerry 10 érkezésével egy csomó minden meg fog változni amellett, hogy szuper telefonokat foghatunk a kezünkbe jövő év elejétől. Logikusnak tűnő lépés, hogy a RIM lecseréli a PC-s szinkronizálást végző szoftvert, a Deskop Software-t.

bb_link.jpg

Legalábbis erre enged következtetni a BBnews.pl által készített fotó, mely egy a legfrissebb BB10 OS-sel ellátott Dev Alphát ábrázol, rajta a felirattal, hogy a szinkronizálási funkciókat egy BlackBerry Link nevű szoftverrel lehet végezni. Mindez persze lehet, hogy pusztán annyit jelent, hogy a Desktop Software egyszerűen nevet vált, de ennél szerintünk azért többről lesz most szó, még ha a program funkciója ugyanaz is.

Ez egyből felveti persze a készülékváltással kapcsolatos problematikát, hiszen eddig a készülékváltás a Desktop Software egyik hasznos alapfunkciója volt, de szinte kizártnak tartjuk, hogy egy régi, mondjuk OS7-es BlackBerry és az új készülékek közt fog menni az adatmásolás. Aztán persze lehet valami varázslat révén megoldja ezt is a RIM, meglátjuk.

Via BBnews.pl.

süti beállítások módosítása