Igen, tényleg így történt, és most azon ritka alkalmak egyike forog fenn, amikor rövid ideig tényleg tanácstalan voltam. Az egész azzal kezdődött, hogy tegnap jött egy BlackBerry ID-frissítés a jó öreg 9900-asomra, vélhetően ettől kezdődően elég egyoldalúvá vált velem a BBM chat, mert nem mentek ki a telefonomról a üzenetek senkinek, a bejövő chateket viszont el tudtam olvasni. 

bbm_nowork.jpg

Javasolták, hogy jelentkezzek ki a szolgáltatásból, de a hibakeresés kapcsán azzal kellett szembesüljek, hogy a BlackBerry ID-t annyira fixen bedrótozza magába a telefon, hogy csak gyári resettel hajlandó elfelejteni. Mondjuk ezt tudhattam volna korábban is, de eddig nem volt szükség a BlackBerry ID kijelentkeztetésére, most fordul elő velem először, hogy homokszem kerül a gépezetbe.

Aki nem tudná, a BlackBerry ID az az azonosító, amivel elvileg egységesen be lehet jelentkezni az összes BlackBerry-szolgáltatásba, beleértve a BBM-et, vagy az App Worldöt, illetve bizonyos szinten a BIS levelezést is. A telefon elvileg csak egyszer kéri az e-mail címből és a jelszóból álló kombináció megadását, aztán soha többé, illetve mint a mellékelt ábra mutatja, a belépett felhasználót soha nem lehet megváltoztatni. Nem mondanám, hogy túlontúl felhasználóbarát a rendszer működése, de legalább biztonságos.

Ha már így alakult, és úgyis resetelnem kellett a telefont, összekötöttem a műveletet egy rendszerfrissítéssel, ártani nem árt alapon. Tanulságot sajnos most nem tudok mondani, illetve hát maximum annyit, hogy a jelek szerint még egy BlackBerry is meg tud hülyülni. 

Az új szoftverben egyébként van egy-két elég szembetűnő érdekesség, egy külön posztban meg is emlékezem majd róluk.

Címkék: blackberry id bbm
süti beállítások módosítása