Elnézést a szóhasználatért, nem én találtam ki, hanem Volker Hirsch, a RIM játékfejlesztő részlegének (nofene, ilyen is van?) üzletágigazgatója, aki a Pocketgamernek adott egy elég érdekes interjút, természetesen mi másról, mint a BlackBerry 10 platform játékokhoz való viszonyáról.

Hirsch pozíciója és létezése a cégnél már önmagában bizonyíték rá, hogy a kanadaiak ezúttal komolyan gondolják, hogy a munka mellé jár egy kis szórakozás is, hiszen míg korábban a BlackBerryk számára kis túlzással egyedül a faltörő és a szókereső jelentette mind a két játékot, addig BB10-en elárasztanak majd minket a jobbnál-jobb címek.

Mindez a szakemberrel közölt interjú szerint több dolognak is köszönhető egyszerre, így elsősorban a teljesen átgyúrt, új alapokra helyezett operációs rendszer egészen máshogy kezeli a játékokat, melyeket nem kell egy egészen más programnyelvre átfordítani ahhoz BlackBerry 10-en is fussanak (példaként a PlayBookra megjelent Galaxy on Fire HD-t említi Hirsch, amit állítólag egy mérnök ültetett át PlayBookra mindössze egy nap alatt).

Aztán az új BlackBerryk, azok közül is a drágább példányok kellően erősek is lesznek ahhoz, hogy elfuttassák a játékokat, bár a RIM nem szeretne belemenni a teljesítményhajhászásba, meg a GHz-csatába, elég csak annyit tudni, hogy az új BlackBerryk "kicseszettül jók" lesznek (shit hot, ahogy az angol mondaná), jó lesz a szoftver, és ezen van a hangsúly, a jövő év eleji launch ugyanis a BB10-ről szól, nem egy-egy telefonról. 

Ami a játékokat illeti egyébként, az szinte biztosnak látszik, hogy azok a játékok, amiket elkészítettek a PlayBookra, ott lesznek a BB10-en is már az induláskor, szóval lesz Angry Birds, Cut the Rope, Plants vs. Zombies, meg Need for Speed.

És ki tudja, talán még a Word Mole is visszakerül és ezerszer szórakoztatóbb lesz, mint a korábbi verziók.

Via PocketGamer.

Címkék: játék bb10
süti beállítások módosítása