Ha emlékeztek rá, múlt héten elég meglepő felfedezést tettünk a Telenor weboldalán: mind a netshopból, mind az árlistából eltűntek a BlackBerryk. Már akkor is sejtettük, hogy ez nem lehet más, csak valami fatális félreértés vagy adminisztrációs probléma, végülis ez a sejtésünk be is jött, a szolgáltató karácsonyi akciója kavart be egy kicsit. De semmi pánik, hamarosan megint ott lesznek az árlistán a RIM készülékei, legalábbis ezt mondta nekünk a szolgáltató sajtósa.

telenor_tarifak.jpg

A helyzet azért igen kacifántos, mivel a Telenornak jelenleg egyetlen olyan, adatforgalmat is tartalmazó kurrens tarifája sincs, mely képes lenne együttműködni a BlackBerry Internetszolgáltatással. Ha megnézitek a szolgáltató letölthető árlistáját, az árak ezekhez a tarifákhoz (Smarttarifa) vannak feltüntetve, márpedig abban van valami, hogy csúnya dolog lenne úgy rátukmálni az új BlackBerry-vásárlókra ezeket a tarifákat, hogy aztán az előfizetők nem tudják használni a BlackBerry-szolgáltatást.

Mondjuk tegyük hozzá, hogy ha a másik két szolgáltatónak sikerült megoldania, hogy a BlackBerry APN vígan megvan a bundled csomaggal (lásd T-Mobile Mozaik és Vodafone Mátrix tarifák), akkor valószínűleg a Telenornál is menne, más kérdés, hogy valamiért mégsem megy. De mindenesetre reméljük, hogy az illetékesek már dolgoznak az ügyön, mert a Smarttarifa (Extra) család amúgy nem rossz és a Telenor szolgáltatásaival amúgy nincs gond, biztosan szívesen használnák a BlackBerry-tulajok.

süti beállítások módosítása