...talán nem, mindenesetre külsőre túl nagy különbség nincs az első generációs változat, és a várhatóan még áprilisban befutó új, mobilhálózatokra is kapcsolódó példány közt. A CrackBerry egyik fórumozója által feltöltött képek tanúsága alapján azt most már sejthetjük, hogy az újdonság SIM kártyahelye a töltő- és HDMI-csatlakozók alatt lesz, egy speciális fiókban (a képről nem derül ki egyértelműen, hogy microSIM, vagy hagyományos SIM kerül a tabletbe).

A SIM-kártyahelyen túl az egyetlen említésre méltó érdekessége a tesztdarabnak a menüben látható "Mobile network" ikon, amivel vélhetően a mobilhálózat tulajdonságait lehet majd állítgatni. Ez a jelenlegi PlayBookokból értelemszerűen hiányzik, hiszen az első szériás modellekre a Wi-Fi mellett legfeljebb tetheringgel, vagy Bridge-dzsel lehet internetet varázsolni. Nem mintha ezzel nem lenne meg a felhasználók 90 százaléka.

Az, hogy a képek eredetiek, vagy ügyes hamisítványok, hamarosan kiderül.

Via N4BB via CrackBerry forum.

Címkék: 3g playbook tablet lte

Ezen a héten elsősorban az androidos Instagramról, és persze továbbra is az új iPadről zengett az internet: utóbbinak láthatóan jobban örülnek az Apple-fanatikusok, mint az előbbinek. A RIM-nek nem volt túl jó hete, de még semmi sincs veszve, itthon ráadásul komolyan felpörögtek az események. Ja, és lesz Veletech 2012, április 14-én. Részletek a SmartEast híradó ötödik adásában.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Megérkezett az Instagram Androidra
Elindult az európai Nexus S Ice Cream Sanwich OTA frissítése
Rajonganak az új iPadért
Ashton Kutcher játszhatja Steve Jobsot





Durván pörögnek az alkalmazások a RIM-nél
Kommentár: a RIM legutóbbi negyedéve és kilátásai
Offline BKV menetrend
Megkezdődött a Nokia talpra állása

A videót Polcz Péter készítette

Egy BlackBerryvel és a hozzá tartozó szolgáltatással kitárul előtted a világ, a népszerűbb közösségi szolgáltatásokat és chatprogramokat a fizikai gombsornak köszönhetően minden korábbinál könnyeben tudod használni. A BlackBerry okostelefonokon gyárilag találsz Facebook-klienst, Gtalk és MSN üzenetküldőket és persze ott a BlackBerry Messenger, mely a legkényelmesebb módja annak, hogy a BlackBerryvel rendelkező barátaiddal, ismerőseiddel tartsd a kapcsolatot.

A gyári szoftverválasztékot természetesen bármikor tovább bővítheted, a BlackBerryk alkalmazásboltja, az App World több tízezer ingyenes és fizetős appot kínál letöltésre a legkülönfélébb kategóriákban.

A közösségi alkalmazások terén az egyik legnépszerűbb platform természetesen BlackBerryn is a Facebook, de elérheted a Twitter mikroblog-szolgáltatáshoz készült appot, valamint foursquare-klienst is az App Worldben. Ha olyan barátokkal szeretnél chatelni, akik más márkájú okostelefonnal rendelkeznek, érdemes kipróbálni a Gtalkot és az MSN-t, esetleg a Whatsappot, mely az összes platformra elérhető, beleértve a BlackBerryt is.

A BlackBerryvel rendelkező ismerőseiddel érdemes BlackBerry Messengeren (BBM) keresztül tartani a kapcsolatot, ez a program ugyanis jóval többet tud, mint egy egyszerű üzenetküldő alkalmazás. Így például egyszerűen tudsz vele képet és hangüzenetet küldeni, sőt, összekötheted a profilodat több száz alkalmazással, így például az ismerőseid láthatják, hogy hová csekkoltál be foursquare-en, de meginvitálhatod őket közös zenehallgatásra, vagy egy kis játékra is.

A BBM segítségével csoportokat is létrehozhatsz, illetve csatlakozhatsz már meglévő csoportokhoz, így közvetlenül családtagjaiddal, a legközelebbi barátaiddal, egyetemi csoporttársaiddal, vagy egyszerűen csak azonos érdeklődésű emberekkel oszthatod meg gondolataidat, ötleteidet, élményeidet. BBM-felhasználóként egy több mint ötvenmillió BlackBerry-tulajdonos által alkotott exkluzív klubhoz tartozhatsz!

Az újabb BlackBerryk a fentieken túl egy olyan hasznos alkalmazást is kínálnak a számodra, mellyel egy helyen láthatod a Facebook és Twitter hírfolyamodat (természetesen posztolni és kommentelni is tudsz), illetve a fontosabb híreket. Ez a Social Feeds nevű app, mellyel a teljes közösségi aktivitásod egy helyen átlátható, vezérelhető.


A poszt része a Vodafone BlackBerry játékának.

A részletes játékszabályok megtalálhatók az alábbi linkre kattintva, illetve a  Vodafone Facebook-oldalán.

Ma délelőtt egy egyedi gyártású BlackBerryt mutattunk meg nektek, délutánra pedig itt egy szintén egyedi gyártású holmi, amiből csupán néhány darab készült: A speciális, alumíniumból mart PlayBook állványzatot Iguana, a PlayBookBlog egyik szerzője tervezte meg és készítette el, miután elege lett abból, hogy az asztalra rakott tablet kijelzőjén tükröződik a mennyezeti lámpa fénye.

A masszív állványzatból egy első szériás darabot hozzánk is eljuttatott a készítője - ezúton is köszönet érte -, úgyhogy gyorsan ki is próbáltuk, tényleg kényelmesebbé teszi-e az asztali tablet-használatot. 

A könnyű (a patikamérleg szerint pontosan 106 grammos) állványzat méretezése hajszálpontos, a négy műanyag bak stabilan tartja a tabletet, akár úgy, hogy az állványzat a az oldalsó derékszögű háromszögek hosszabbik, akár rövidebbik befogója mentén áll elhelyezve az asztalon.

Az egyedi gyártású PlayBook állványzat talán egyetlen hátránya, hogy elég nehézkes szétszedni (viszont nem kell hozzá vasfűrész), így kicsit nehezen mobilizálható, de egyébként aki asztalnál használja a tabletjét, annak remek segítség lehet egy ilyen eszköz.

A PlayBook tulajoknak jó hír, hogy bár mindössze pár darab készült az állványzatból, a tervező-kivitelező kettőt kisorsol a PlayBookBlog olvasói közt, illetve ígérete szerint a napokban a tervrajzokat is közzéteszi, így aki késztetést érez, valamint jó kapcsolatai vannak alumínium-megmunkáló körökben, akár magának is csináltathat egy ilyen szerkezetet. 

A sorsolás részletei kapcsán figyeljétek a PlayBookBlogot!

Amikor a RIM tavaly összeállt a Porsche Design csapatával, egy exkluzív luxuskategóriás mobiltelefon megalkotása volt a cél, végül létre is jött a fájdalmasan szögletes P'9981-es modell, tudjátok, tízből kilenc arab milliomos ezt ajánlja. 

A londoni Harrods luxusáruház most az exkluzív telefon még exkluzívabb változatát bocsátja aukcióra: a limitált szériás (hogy hány példány készült belőle, az nem teljesen egyértelmű) BlackBerry burkolata javarészt titánból készült, bár a gombok anyaga fekete műanyag, a hátlap pedig karbonszálas borítást kapott.

A titán borítású P'9981 más tekintetben nem különbözik a kevésbé tehetős felső társadalmi rétegnek szánt "hagyományos" P'9981-től, amiről pedig tudvalevő, hogy belül egy BlackBerry 9900-nak felel meg. Aki tehát ez utóbbi telefonnal rendelkezik, most érezze magát nagyon hétköznapi embernek.

Az aukcióra bocsátott exkluzív BlackBerry kikiáltási ára egyelőre titok, mindenesetre sokat elárul, hogy az áruház alkalmazottja csak kesztyűben és csak vastag szőnyeg felett tartva volt hajlandó megmutatni a fotósnak a mobilt.

Ki mit tippel, mennyiért fog elmenni?

Via Pocket-lint.

Aki aktívan böngészgeti az internetet, az elmúlt napokban több olyan cikkel is találkozhatott, melyek leírják, temetik a RIM-et. Nem célom a mostani poszttal mindent tételesen megcáfolni, mindenesetre ilyenkor mindenkinek szüksége van némi biztatásra, meg pozitív hírekre, úgy általában véve perspektívára. Márpedig perspektívája van a márkának Magyarországon, méghozzá jobb, mint valaha.

A RIM lassan kiszorulván a tradicionális piacairól az utóbbi hónapokban több figyelmet fordít azokra a régiókra, melyekben eddig gyakorlatilag egyáltalán nem volt jelen. Ennek az eredményét láthatjátok a Vodafone plakátokon, valamint az új díjcsomagoknál, illetve a kampányok részét képező akcióknál, nyereményjátékoknál.  

Részben ennek köszönhetően áprilisban minden eddiginél aktívabbá válhat a közösség, illetve a partnereink olyan eseményekkel készülnek, melyekre minden volt, jelenlegi és leendő BlackBerry-tulajnak érdemes ellátogatnia - anélkül, hogy lelőnénk a poént, lesz még ebben a hónapban nyereményjáték, valamint exkluzív BlackBerry rajongói rendezvény.

Az eddigi számokból kiindulva a Vodafone-nal közösen futó játékunk láthatóan óriási siker, a kérdésekre fordulónként több száz helyes válasz érkezik, a válaszadók száma pedig folyamatosan nő. Nem csoda, hiszen a játék többek közt három BlackBerry 9900-ért zajlik. Mindeközben egyetemi körökben terjed a szóbeszéd, van egy nagyon is életképes alternatíva az okostelefon-piacon, és ezt az alternatívát BlackBerrynek hívják.

Hiszek benne, hogy jelenleg egy hosszan tartó folyamatnak csupán az elején járunk, aminek a kimenetele ugyan sok tényezőtől függ, mindenesetre a rossz sajtó ellenére a márka kilátásai soha nem voltak még olyan jók idehaza, mint most. A mobilszolgáltatók és a RIM végre jól felfogott érdekük alapján együtt dolgoznak azért, hogy minél több BlackBerryt lehessen látni a magyar fiatalok, vagy akár kevésbé fiatalok kezében, és ebbe bevonják az eddig felépített, rendkívül összetartó és lojális közösséget, köztük minket is.

Ideje szelet fogni, BlackBerry Magyarország!

süti beállítások módosítása