Ezúttal vasárnap jelentkezik a SmartEast híradó, melyből kiderül, hogy hogyan változik a RIM alkalmazás-piacterének politikája, szóba kerülnek az új Windows Phone készülékek, valamint az új, várhatóan ősszel érkező iPhone is.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Magyarországra is megérkezett a Google Currents
Napi 850 ezer aktiválásnál az Android
Az Apple lehet minden idők legértékesebb cége
Októberre várák az új iPhone-t





Az androidos pöcegödör esete a tahó kanadaival
Amikor szintet lép a közösségi aktivitás
Nokia Lumia 610 - NFC!
Pletyka: Acer WP8-as, QWERTY billentyűzetes telefont dob piacra

A videót Polcz Péter készítette

A Vodafone-nal közös játékunk jövő héten a végéhez ér, de ne szomorkodjatok, egyrészt biztos lesz még hasonló játék, másrészt arra gondoltunk, hogy a játékot egy igazi rajongói találkozóval zárjuk, melyet a Vodafone Smart Store szaküzletében rendezünk jövő szerdán. És akkor következzenek a részletek:

Kedves BlackBerry Fan,

 

 A Vodafone portfoliójában régóta a legnépszerűbb okostelefonok között szerepelnek a BlackBerry készülékei, melyeket a megújult BlackBerry BIS (BlackBerry Internet Service) szolgáltatással tovább népszerűsítünk. Emellett talán már Ti is láttátok, hogy hetek óta zajlik a BerryBloggal közös játékunk, a BlackBerry felhasználók legnagyobb örömére.

Mindennek örömére szeretettel várjuk az első 15 jelentkezőt a Vodafone Be Bold! eseményére, ahol egy rövid beszélgetés erejéig Richard Sherwood, a Vodafone lakossági szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese, Kárpáti Zoltán, a BlackBerry újonnan kinevezett magyarországi vezetője és a külföldön is népszerű sztár DJ, Julia Carpenter is részt vesz. Ezután pedig szeretettel látunk az este további, kötetlen részére. Az eseményt Koi Tamás, a BerryBlog tulajdonosa moderálja.

Dátum: 2012. április 18, este 6 óra

Helyszín: Vodafone Smart Store, (Budapest, V. kerület, Deák Ferenc utca 19.)

Részvételi szándékodat kérlek az hello.hu@vodafone.com e-mail címen jelezd. Az e-mailben add meg a neved és a telefonszámod! Siess, hogy az első 15 jelentkező között légy!

Gyere, várunk!

A mobiltelefónia nagyon gyorsan változó iparág, az újabb technológiák bevezetése szinte egyik pillanatról a másikra történik, egy készülék, amit egy évvel korábban sok pénzért vásároltunk, ma már kis túlzással elavultnak számít. A folyamatos változásra, fejlődésre egy olyan, egyébként tradicionális márkának is szüksége van, mint a BlackBerry, amit az évek során számos új, jobbnál-jobb készülék megjelenése is mutat.

A BlackBerrykre idén minden eddiginél nagyobb átalakulás vár, a piaci változásokra, az egyre okosabb és gyorsabb érintőkijelzős modellek megjelenésére a fizikai gombok királyának is határozott választ kell adnia. Fontos trend emellett a tabletek megjelenése, illetve a tabletek és okostelefonok teljes átjárhatósága, amiből a gyártó szintén ki kívánja venni a részét.


Talán így fog kinézni a jövő BlackBerryje (koncepció)

A RIM éppen egy évvel ezelőtt dobta piacra első tabletjét, a PlayBookot, mely egy új korszak kezdetét jelentette a cégnél. Az újdonság ugyanis egy vadonatúj mobil operációs rendszer, a BlackBerry 10 első hírmondója volt - ez egy, a mai kor követelményeinek minden tekintetben megfelelő, gyors, esztétikus, könnyen használható, ezzel párhuzamosan rendkívül biztonságos rendszer, mely az év végétől nem csak a tabletekre, hanem egyes új, BlackBerry okostelefonokra is rákerül.

A BlackBerry 10 előnye többek közt, hogy mivel ugyanaz a rendszer fut a tableten és az okostelefonon, ezért a mobilalkalmazások szinte teljesen átjárhatók lesznek, hasonlóan a vezető platformokhoz. Ráadásul az új operációs rendszer részlegesen lehetőséget ad arra is, hogy az eszközökön olyan appok is fussanak, melyeket eredetileg Android operációs rendszerre fejlesztettek.

Az új rendszerrel vadonatúj, kívül-belül teljesen átformált BlackBerryk érkezhetnek, miközben a gyártó ígérete szerint megmaradnak a QWERTY-s modellek is a kínálatban, aki tehát a fizikai gombsor híve, annak sem kell félnie, tartogat még a számára néhány újdonságot a gyártó.

A pletykák szerint a PlayBook tabletek választéka hamarosan új generációs modellekkel egészül ki, a RIM tehát teljesen egyedi megoldásaival továbbra is aktív szereplője kíván maradni a tabletpiacnak. A tablet egyedi megoldásai közé tartozik többek közt a BlackBerry Bridge funkció, mely az okostelefon és a PlayBook közti kommunikációt hivatott biztosítani, kezdve az üzenetek, jegyzetek, naptárbejegyzések stb. továbbításától a tablet távvezérléséig.


A poszt része a Vodafone BlackBerry játékának.

A részletes játékszabályok megtalálhatók az alábbi linkre kattintva, illetve a  Vodafone Facebook-oldalán.

Idén megújult tartalommal, új kiállítókkal és új néven várja a látogatókat a tavaly még Mobile Meeting néven megrendezett kiállítás: a Prohardver lapcsalád által szervezett Veletech 2012 továbbra is marad mobilfókuszú szakkiállítás, ahol a mobilpiac legnagyobbjai vesznek részt, köztük a RIM-mel.

A kanadai cég első ízben áll hasonló rendezvény mellé Magyarországon, ami nem véletlen: a BlackBerry márkának a hét eleje óta dedikált, csak a magyarországi piacért felelős country managere van, Kárpáti Zoltán személyében, aki szintén ott lesz a kiállításon. Amire már csak azért is érdemes eljönni, mert a RIM standjára látogatók közt több BlackBerry is gazdára talál majd, illetve később, a rendezvény lezárásakor az összes résztvevő közt kisorsolnak a szervezők egy készüléket.

A program és a részletes információk megtalálhatók a www.veletech.hu weboldalon, illetve a rendezvény Facebook-oldalán. Gyertek el, mi is ott leszünk!

A BlackBerry Messengert több tízmillióan használják aktívan világszerte, köszönhetően többek közt a BBM connected rendszernek, mely arra hivatott, hogy bizonyos alkalmazásokat összekapcsoljon az azonnali üzenetküldővel, ezzel az app használatát igazi közösségi aktivitássá emelve. A RIM szerint az App Worldben ma nagyjából 800 BBM connected alkalmazás található, melyek egyben a legnépszerűbbek közé is tartoznak. Most még több lesz.

A RIM a saját üzenetküldő platformját olyan kulcsalkalmazások BBM-be drótozásával erősíti április elején, mint a Facebook vagy a Twitter - ennek a két programnak a 3.0-s verziója már képes arra, hogy a státuszüzeneteket és a twitteket a BBM állapotsorban is megjelenítse. Vagyis kvázi minden BBM ismerősünk tudni fogja - persze csak ha akarjuk - mit posztoltunk például a Facebookra.

Az új Twitter-kliens már április legelején megérkezett, a BBM connected Facebook app pedig éppen tegnap frissült, a 3.0.0.15-ös verzióra. Ez utóbbit az átláthatóbb felület miatt mindenképpen érdemes telepíteni, akkor is, ha a BBM-et egyáltalán nem használja valaki.

A napokban várhatóan frissülni fog maga a BBM kliens is, az új, 6.2-es verizóba több animált avatar is kerül, emellett gyorsabb lesz a hangüzenetek küldése és az ígéretek szerint egyszerűbb lesz a profilüzenet frissítése. Ha eddig nem használtad a BBM-et, lehet most érdemes újra megpróbálkozni vele, lehet, hogy vannak olyan ismerőseid, akiknek szintén van BlackBerryjük és szívesen chatelnének veled.

A fenti alkalmazásokon túl az új App World is BBM-támogatást kapott, így ha szeretnéd, az ismerőseid azonnal megtudhatják, éppen milyen alkalmazást telepítettél a telefonodra - mindezt anélkül, hogy ki kéne lépni az App World kliensből és meg kéne nyitni egy csevegőablakot.

Itt a tavasz, csiviteljetek, csiripeljetek, chateljetek BBM-en keresztül minél többet, ez a legjobb időszak erre.

(És persze közben reméljük, hogy előbb-utóbb a BBM Music és a BlackBerry Travel is elér hozzánk.)

Azért az jól látszik, hogy az új, BlackBerry 10 operációs rendszerrel érkező okostelefonok megindították egy-két professzionálisan, vagy éppen hobbi szinten dizájnerként ténykedő egyén vagy csapat fantáziáját. Az elmúlt hónapokban több, jobbnál-jobb telefon-koncepciót mutattunk be nektek, melyekhez most egy újabb csatlakozik, ez a Digitalhomeboy által megálmodott TK2 Victory.

Hogy mi pontosan a TK2 a névben, az elsőre nem igazán világos (állítólag a Ten Thousand, vagyis a tízezer rövidítése), a Victory-t már annál inkább: egy nagyon menő koncepcióról van szó jelen esetben, mely éppolyan hibrid megoldás, mint mondjuk a BlackBerry 9900, csak éppen még annál is vékonyabb, kecsesebb. Van még aztán itt négymagos, 2 GHz-es Tegra 3 processzor, 12 megapixeles kamera, 32 GB háttértár és persze LTE, de ezek már az unalmasabb részletek.

A TK Victory koncepciónak 3,5 hüvelykes érintőkijelzőt álmodtak meg, és jól látszik a képeken, hogy ezen lennének a híváskezelő és menügombok is. A kijelző alatt egy ugyanolyan klaviatúra található, mint amit a Bold 9900-nál is alkalmaz a RIM - azt gondoljuk kár is lenne ahhoz hozzányúlni, ma annál jobb fizikai gombsort mobilra senki nem szerel.

A vékony telefonon - legalábbis a koncepció szerint - még a peremen lévő gombok is elfértek, a letisztult vonalvezetésű készülék egyébként a tervek szerint pont olyan széles, mint a Bold, viszont 2 milliméterrel vékonyabb és 4 milliméterrel magasabb lenne annál. A koncepció-telefon tömege 130 gramm, vagyis pont annyi, mint a 9900-é.

Győztes dizájn vagy tepsi? A kommentekben elmondhatod!

süti beállítások módosítása