Még el sem kezdődött a BlackBerry World, máris felkerültek az internetre az első képek arról a fejlesztőknek szánt prototípusról, melyet a RIM kedden kezdődő konferenciáján fognak osztogatni. A cég még a múlt hónapban közölte, hogy az eszközt minden regisztrált fejlesztő megkapja (persze a készlet erejéig), hogy ennek segítségével tudja alakítani alkalmazásait a BlackBerry 10 operációs rendszert futtató készülék végleges, októberre várható rajtjára.

A most kiszivárgott képek alapján az alfa fejlesztői eszköz tényleg leginkább egy méreteiben jelentős mértékben összement PlayBookhoz hasonlítható, még a dizájnelemek is teljesen a PlayBookra hajaznak (hátlap, kijelzőkeret, gombok stb). Elsőre semmi extra, bár a fotókon nincs bekapcsolva a kütyü, szóval egyelőre csak egy szokásos kialakítású érintőkijelzős telefont láthatunk magunk előtt.

Persze mielőtt végképp pálcát törünk az eszköz felett, fontos kiemelni, hogy a RIM jó előre közölte, ez egy teszt prototípus, a végleges változat nem feltétlenül így fog kinézni, és a végleges szoftver is sokban különbözik majd attól, ami ezen a készüléken fut. Így vagy úgy, kedden minden bizonnyal többet fogunk tudni a részletekről.

Egyébként azt elárulhatná valaki, miért kell minden leaked fotónak törvényszerűen szar minőségűnek lennie.

A naplemente minden bizonnyal örök fotótéma lesz, legyen szó bármilyen évszakról, időszakról és képrögzítési módszerről. Erős a gyanúm, hogy aki fotózik a telefonjával, tart legalább egy naplementés képet a memóriakártyán, sőt, sokszor a gyári háttérképek közt is található ilyen felvétel.

A BlackBerry hivatalos Flickr albumában most összegyűjtött a gyártó több, BlackBerry-felhasználó által beküldött, naplementét ábrázoló képet, ezzel egyrészt a téma népszerűségét, másrészt a készülékek kitűnő képrögzítési lehetőségeit demonstrálva. 

A többi képben az alábbi linkre kattintva gyönyörködhettek.

Újra a stúdióból jelentkezünk a mostani adásban, melyben beszámolunk arról, hogy az Apple-nek végtelen pénze van, a Google bemutatta a Dropbox és SkyDrive új ellenfelét, érik a BlackBerry 10 és végül, hogy megint a statisztikák böngészése buktatta le a Microsoftos újdonságokat.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





CyanogenMod 9 magyarul
Megérkezett a Google Drive
Budapesten támadja a Greenpeace az Apple-t
Botrányosan nagy profit az Apple-nél





Egyre több helyen árulják az olcsó Curve-öt
BlackBerry 10 - valami nagy kezdetén
Frissül a Facebook app
Frissült a Skype és a SkyDrive
Mindig a statisztika

A videót Polcz Péter készítette

A Research in Motion kétségtelenül megélt már jobb napokat is, és bár vannak, akik szerint a napjai meg vannak számlálva, sokan nem látják ilyen borúsan a helyzetet. Itt van mindjárt a RIM harmadik legnagyobb méretű részvénycsomaggal rendelkező tulajdonosa, Prem Watsa kanadai milliárdos, aki szerint a társaság három-ötéves perióduson belül teljesen talpra áll és újra a régi fényében fog pompázni.

Watsa hosszú távú, megtérülő befektetésként tekint a RIM-re, a milliárdos szerint nem kétséges, hogy a társaság szerencséje megfordul, ennek mintegy bizonyítékaként nemrég 2.2 százalékról 5 százalékra emelte a részvényesi tulajdonrészét a társaságban. A milliárdos ezzel a két ex társelnök-vezérigazgató, Jim Balsillie és Mike Lazaridis után a harmadik legnagyobb értékű részvénycsomagot birtokolja, nem mellékesen mióta utóbbi kettő önként leköszönt pozíciójából, ő is bekerült az igazgatótanácsba.

Az üzletember tulajdonrésze egyébiránt ma nagyjából 368 millió dollárt, azaz kábé 79,8 milliárd forintot ér - ha a részvény árfolyama csak az egy évvel ezelőtti szintre térne vissza, ez az összeg megnégyszereződne.

Talán nekünk is el kéne kezdeni RIM részvényeket vásárolni, mint ahogy Watsa tette?

Via Nine News.

Címkék: részvény rim

A technológiai iparban az új termékbevezetések kapcsán általában ahhoz szokhattunk hozzá, hogy egyes konkrét eszközök vagy készülékek az eredetileg tervezett megjelenési időponthoz képest akár jelentős késéssel kerülnek a felhasználókhoz. Ha lehet hinni az N4BB jól értesült forrásainak, az első BlackBerry 10 alapú okostelefonnal ez nem így lesz lesz, sőt akár az is elképzelhető, hogy a típus (feltételezhetően a London kódnevű készülék) a vártnál valamivel előbb kerülhet piacra.

A blog informátora szerint az új generációs széria első képviselőjéről augusztus közepén rántják le a leplet, hogy aztán a telefon október közepén a boltokba kerülhessen. Ez a dátum nagyjából pariban van a cég korábbi kommunikációjával, a RIM különféle plénumokon ugyanis év végét, illetve az év második felének második felét emlegetett korábban többször is megjelenési dátumként.

Egyébként a jelenlegi csúcsmodell, a BlackBerry 9900-as éppen tavaly augusztusban lett bejelentve, ám néhány szolgáltatónál még ugyanabban a hónapban fel is került a polcokra. A híresztelések szerint egyébként szinte biztosra vehető egy vagy több QWERTY-s BlackBerry 10-es modell megjelenése is, ám ezeket feltételezhetően csak a jövő év elején kezdi el szállítani a kanadai gyártó.

Most már csak az a kérdés, hogy az új hardverről kiderül-e bármilyen apró részlet a jövő héten kezdődő BlackBerry Worldön, vagy ott tényleg minden csak az új operációs rendszerről fog szólni. 

Ha ez is lesz a helyzet, nos így is jó nagy tűzijátékra számíthatunk.

Via N4BB.

Címkék: london blackberry 10

Régen jelentkezett már BB-celeb rovatunk, úgyhogy itt az idő újra előszedni valamelyik külföldi vagy éppen magyar hírességet, na meg persze a BlackBerryjét egy kis közös fotózkodásra.

Itt van mindjárt Beyonce, aki a fenti fotón a gazdag amerikai anyuka képét mutatja, egyedül a telefonja tűnik olyannak, mintha egy sci-fi filmből származó díszlet lenne.

Igen, ez bizony a Porsche Design csapata által készített P'9981, melynek ára alsó hangon 2000 dollár (Európában ugyanennyi euró), szóval kitűnő lehetőséget biztosít valakinek arra, hogy gazdagságát demonstrálja. Beyonce egyébként nem vette a készüléket, hanem kapta, méghozzá a hírek szerint barátjától, Kanye Westtől.

Aki ilyen barátokkal veszi magát körül, szerencsés ember, nem igaz?

Címkék: celeb bb beyonce
süti beállítások módosítása