Itthon sokáig jelentős többletteherrel járt, ha valaki BlackBerryt akart használni, hiszen a szolgáltatás felára sokáig mindegyik mobilszolgáltatónál meghaladta az ezer-kétezer forintos szintet. A jég tavasszal tört meg, amikor a Vodafone jelentősen átalakította az árképzést, most csatlakozik a T-Mobile is, holnaptól sokkal olcsóbb a BIS a magentásoknál is!

telekom_logo.jpg

A szolgáltató egész pontosan egy új BlackBerry Instant E-mail szolgáltatást (így hívja a T-Mobile a BIS-t) vezet be BlackBerry Intstant E-mail 3 néven, melyet a következő feltételekkel lehet igényelni és a következőket tartalmazza:

  • Havi díj: bruttó 690 forint,
  • Csak Mozaik, Médiamánia és ÉnCégem csomagokhoz kérhető,
  • Benne foglalt forgalmi keret: a díjcsomag teljes forgalmi kerete, minden más esetben 100 MB,
  • Aktiválható e-mail fiókok: 3 db
  • Olyan ügyfeleknek, akik készülékkel korábban rendelkeztek, de szolgáltatással nem.

Egyelőre tehát a BIS továbbra is feláras marad a T-Mobile-nál, de az árak jelentősen csökkentek, igaz cserébe valamivel kevesebb szolgáltatás is jár (10 helyett 3 e-mail postafiók, plusz a Protect hiánya), de arra ez pont jó, hogy akit eddig a magas árak riasztottak el a BlackBerry-szolgáltatás előfizetésétől, az most újra gondolja, hogy érdemes-e megrendelni a szolgáltatást két hamburger, vagy fél mozijegy (ahogy tetszik) áráért.

Címkék: t-mobile bis tmo

Megszokhattuk, hogy eddig csak a RIM mutogatott mindenféle kezdetleges demókat a BlackBerry 10 operációs rendszerről, a programok működéséről és úgy általában véve a készülékekről pedig semmit nem árult el eddig a cég néhány homályos utalgatáson és félinformáción kívül.

A végleges, kereskedelmi forgalomba kerülő BB10-es telefonok első igazi tesztpéldányait azonban nemrég kezdte el mutogatni a tengerentúli szolgáltatóknak, és néhány kiválasztott szakembernek a RIM, a CIO.com egyik szakértője, Al Sacco pedig nem volt rest, és leírta a véleményét arról, amit látott. Mindenekelőtt mindenki megnyugtatására szólunk, hogy a holmi nagyon tetszett neki. Mondjuk nem csoda, hiszen most is BlackBerryt használ.

A kanadaiak úgy adták oda pár perc próbálgatásra a teljes érintőkijelzős és a QWERTY-s BlackBerry 10-es telefont a kiválasztott újságíróknak, hogy megállapodtak velük, csak az általános véleményüket oszthatják meg a közönséggel, részletes specifikációkat nem, arra, hogy ezzel kapcsolatos részletek kiderüljenek, vélhetően pár hónapot még várni kell.

Sacco az új érintőkijelzős modellel kapcsolatban megerősítette azt, amit eddig is itt-ott pletykáltak: a telefon nagyon hasonlít a Dev Alphára, de apróbb kozmetikai változtatásoknak köszönhetően azért jobban néz ki a meglehetősen puritán fejlesztői prototípusnál. Emellett hozzáteszi, hogy a készülék ugyan nem olyan vékony, mint a legvékonyabb androidos telefonok, de legalább könnyű. A QWERTY-s modellről ennyit sem lehet tudni, azt leszámítva, hogy a klaviatúrája egyszerűen fantasztikus, még jó, hiszen egy BlackBerryról van szó.

A szoftver kapcsán Sacco elárulta, hogy a jelenlegi, újságíróknak mutatott változat jelentősen továbbfejlődött ahhoz képest, amit korábban mutogatott a RIM. Részletek itt sincsenek egyelőre, csak annyi, hogy az új OS kezelőfelületében az egységesített inbox központi szerepet játszik majd, emellett komoly hangsúly kerül az alkalmazások közti gördülékeny váltásra, na meg a gesztusokra. A gesztusokkal kapcsolatban Sacco hozzáteszi, hogy néhány közülük annyira formabontó és új lesz, hogy eltart majd egy darabig, míg hozzászokik az ember. Hát ezt egyre kíváncsibban várjuk!

A számunkra legérdekesebb, leginkább pozitívan ható vélemény, hogy a tesztkészülékeken futó BlackBerry 10 nem akar sem iOS, sem Android lenni, az operációs rendszer semmihez sem hasonlítható, teljesen egyedi felülettel rendelkezik, azaz valamihez mégis hasonlít kissé: az azóta már jobb létre szenderült, Palm-, majd HP-féle WebOS-re. 

Azzal a fontos különbséggel, hogy a BlackBerry 10 nem jut a WebOS sorsára, mert olyan időben születik, egy olyan mobilpiacon, ahol mindennél nagyobb igény van az igazi innovációra és újításra mind a gyártók, mind a felhasználók részéről.

Via CIO.

Címkék: előzetes bb10

Bár a BlackBerry App Worldben jellemzően ellenőrzött alkalmazások érhetők el, melyek működés közben kevés galibát okoznak, mindenkivel előfordulhat, hogy egy-egy rosszabbul megírt kód megakasztja a telefont, egyszercsak elfogy a memória, jöhet a reset, meg az akku kivétele és egyéb erőszakos cselekmények.

resource_monitor.jpg

Aki már unja ezt a procedúrát, és 7.1-es OS fut a telefonján, annak van egy jó hírünk: mostantól egy hasznos kis alkalmazás segítségével is kilőhetők a beragadt, rakoncátlankodó appok. Ráadásul a programot, nevezzünk nevén, az Application Resource Monitort a RIM fejleszti, és egyébként a legeslegújabb OS-ek integrált része is egyben. Akihez viszont még nem jutott el valamiért a legfrissebb 7.1-es frissítés, az telepítheti külön is az appgyilkos appot.

Az ingyenes Appliaction Resource Monitor letölthető az App World storefrontból, vagy az alábbi QR-kód beszkennelésével a mobiltelefonos App World kliens segítségével.

Az utóbbi időszak egyik divatirányzata, hogy a felsőkategóriás, sőt, egyes középkategóriás mobiloknál is eltávolíthatatlanul beépítik a gyártók a telefonba az akkumulátort, aminek vannak előnyei és hátrányai is egyben. Egészen mostanáig mindenki abban a hitben élt, hogy a RIM is ilyen BlackBerryket készül piacra dobni jövő év elején, de a legfrissebb infók szerint a végleges változatoknál mégis eltávolítható lesz az akku.

Nem egy égbekiáltóan lényeges szempont, tudom, mégis, aki volt már olyan helyzetben, hogy az akkumulátor hibája miatt kellett szervizbe küldeni egy egybeépített telefont, netán amikor lemerült a mobiljának az akkuja, akkor éppen volt kéznél egy tartalék, az bizonyára tudja értékelni, hogy a RIM-nél mégis elvetették az egybeépített, vagyis a unibody kialakítást.

Ezzel nagyon úgy néz ki, hogy a kanadaiaknak két egybeépített kialakítású készüléke volt, az egyik a Dev Aplha, a másik pedig a PlayBook, utóbbinál érthető is ez a kialakítást, nem nagyon találni olyan tabletet a piacon, aminek eltávolítható az akkuja.

Nektek ez jó, vagy rossz hír? Szoktál magaddal pótakkut hordani? Vagy jobb szereted az egybeépített, letisztult formákat?

Igen-igen, lehet fellélegezni, vége a várakozásnak, mert most kiderül, hogy ki nyerte a BerryBlog első rajongói pályázatának fődíját, egy vadonatúj BackBerry 9900-at!

A pályázat kéthetes időtartama alatt számos videó is érkezett hozzánk, némelyik egészen profi, reklámfilmnek is beillő képi világgal és tartalommal. Egy azonban kiemelkedett közülük, ez Horváth László olvasónk BlackBerry reklámja, melynek főszereplője ki más lenne, mint egy igazán szemrevaló leányzó, aki természetesen BlackBerryvel kommunikál, találja fel magát ha a helyzet úgy hozza, illetve szórakozik.

A zsűri egyöntetű véleménye szerint ez a reklám alkalmas lenne arra, hogy akár nagyobb nyilvánosság előtt is népszerűsítse a BlackBerryt márkát, illetve a BlackBerry életérzést, amiért mi mindannyian úgy rajongunk. Éppen ezért megérdemelten jár Lacinak a fődíj, gratulálunk, köszönjük, hogy beküldted nekünk ezt a pályaművet!

Aki most nem nyert telefont, az se keseredjen el, hiszen egyrészt lesz még alkalom nyerni a BerryBlogon, másrészt pedig ígéretünkhöz híven mindenkinek jár egy kis BlackBerrys ajándék, így háláljuk meg azt, hogy vettétek a fáradtságot a pályamunkák elkészítéséhez, hogy részt vettetek a pályázaton, hogy képviseltétek a márkaszereteteket. A fődíj, és a többi nyeremény célba juttatása érdekében a következő napokban mindenkivel felvesszük a kapcsolatot.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok a BerryBlog első rajongói pályázatán, köszönjük a RIM-nek a felajánlott nyereményeket, várunk titeket legközelebb is!

Ahogy ígértük, most következzék a BerryBlog rajongói pályázat eredményhirdetésének második fordulója, ahol a második helyezett pályamunkát mutatjuk be nektek. Jöjjön tehát máris a nagy mű, Andó Attila munkája!

Blackberry_fine_small.jpg

A kép nagyobb méretben letölthető a szövegre kattintva

Ez egy grafika, pontosabban történelmi kordokumentum, mely hűen tükrözni, hogy a BlackBerryk minden időben velünk voltak, amiből persze az következik, hogy mindig is velünk lesznek, Attila ehhez talán készít majd egy sci-fi változatot is a pályamunkából. Ennél a pályázatnál nem annyira a megvalósítást, mint inkább az ötletességet, a humort díjaztuk -- apropó ebből, vagyis vicces, humoros pályamunkából több is érkezett, majd még bemutatunk belőlük néhányat nektek.

Attilának tehát gratulálunk, nyereményed egy BlackBerry 9790 típusú telefon, melynek átvételével kapcsolatban még ma felvesszük veled a kapcsolatot. Legközelebb azonban figyelj rá, hogy a márka leírva helyesen BlackBerry, ahogy a BerryBlogot is két nagy B-vel írjuk. ;)

A pályázat első díjazottját holnap ismerhetitek meg. 

süti beállítások módosítása