A geek blogok (elvileg a BerryBlog is az, de ne mondjátok el senkinek), meg a tech sajtó számára csak a csillió magos processzorral és majd hathüvelyke kijelzővel ellátott okostelelefonok számítanak jottányit is, addig azért szerencsére az átlag okostelefon-vásárló nem csak ezek közül választ magának, az átlagember többnyire beéri szerényebb képességű mobilokkal, vagy azért, mert arra van csak pénze, vagy azért, mert nincs szüksége a csúcsmobilok által nyújtott szolgáltatásokra.

9320_angled.jpgKitűnő példa erre a BlackBerry-termékcsalád új belépőszintű tagja, a BlackBerry 9320, mely az Egyesült Királyságban jelenleg az okostelefon-eladási toplistán a hatodik helyen áll, augusztus óta 8 helyet előrelépve. Mondjuk tény, hogy nem mérik drágán, a szigetországban havi 13 angol fontos tarifával már ingyen elvihető a készülék.

Hogy, hogy nem a magyar T-Mobile is éppen ezt a telefont akciózza és itt is elvihető a telefon nulla forintért, igaz csak jóval drágább tarifa mellé. Mielőtt még valaki elkezdené rázni az öklét, hogy minket magyarokat hogy meglopnak itt a multik, azért szeretnénk jelezni, hogy a szolgáltatásárakat több okból sem érdemes összehasonlítani az angol árakkal (adózás, egyéb megélhetési költségek, méretgazdaságosság stb). 

Az angoloknál egyébként az Android vezet, egyértelműen a gazdag alkalmazásválaszték miatt, de a felmérések szerint ha közösségi aktivitás és üzenetküldés kerül szóba, azonnal a BlackBerryt emlegeti mindenki, többek közt azért, mert gyakorlatilag ez maradt az egyetlen olyan okostelefon-márka a piacon, mely széles választékban kínál QWERTY-s modelleket.

Na akkor ehhez mostantól szokjatok hozzá úgy novemberig, jönnek a kiszivárgott képek a RIM első igazi, kereskedelmi forgalomba is kerülő BB10-es telefonjairól. Elsőként itt van mindjárt a várhatóan először piacra kerülő Londonról egy egész tűrhető fotó, ami tulajdonképpen sok meglepetést nem rejt magában, a telefon csakugyan sokban hasonlít a Dev Alphára, de szerintünk azért szebb, elegánsabb annál. De úgy általában véve ebből a formából nem is nagyon lehet sokkal többet kihozni.

london_leak.jpg

Bónusznak itt van mégegy fotó, amin szintén a London állítólagos főképernyőjét lehet látni, bár nem vagyunk benne biztosak, hogy ez a főképernyő, sokkal inkább a hagyományos ikonsorra tippelünk (a korábbi képeken a főképernyőn négy egyenlő részre osztva különböző appok (widgetek?) voltak elhelyezve. Persze aztán az is lehet, hogy ez a koncepció azóta változott, ezt csak a beavatottak tudhatják (még).

london_homescreen.jpg

Valószínűleg a fotón látható két készülék egyike azoknak, amiket mostanában a szolgáltatóknak mutogatnak, állítólag óriási titkolózás közepette, ezért az egy képért is nagyon megütheti valaki a bokáját, úgy becsüljétek meg (nekünk semmi közünk hozzá szerencsére). A készülék oldalairól és hátlapjáról egyelőre nincs fotó, utóbbiról tudjuk, hogy eltávolítható lesz, illetve az akkumulátort is ki lehet majd venni a telefonból - bár minek venné ki bárki, erre, vagyis az áramtalanításos módszerrel végzett újraindításra a QNX-alapú BB10-nél nem lesz már szükség.

Most már csak a Nevadáról szeretnénk kérni egy fotót, ha lehet, mert nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogy a 720x720 pixeles kijelző hogyan mutat a QWERTY-s telefonon. Meg aztán arra is kíváncsiak vagyunk, hogy ezeknek az újdonságoknak milyen márkanevet ad a RIM, ez is kiderülhetne lassan...

Via N4BB.

Címkék: london leak bb10

Úgy látszik így az ősz tájékán mindenkire rájött az újíthatnék a szolgáltatók közül, itt van mindjárt a Telenor, mely a teljes lakossági díjcsomag-kínálatát lecseréli szeptembertől. Igaz, a jelek szerint egyikbe sem raknak BlackBerry Internetszogláltatást, sőt, nagyon úgy tűnik, hogy nem is lehet rendelni az új, adatforgalmat is tartalmazó tarifacsomagokhoz BIS-t. Puff neki.

telenor_logo_black.jpg

Akit érdekel, az új tarifacsaládot csakúgy mint régen, két részre fogják osztani, a Klasszik díjcsomagok csak beszédforgalmat és SMS/MMS-küldést tartalmaznak, míg a Smarttarifa (!!!) díjcsomagokhoz adat is jár. A fenti okokból kifolyólag a Klasszik csomagok mellé érdemes BIS-t venni, esetleg kiegészítve valamelyik Mobil Online csomaggal, aminek ellenben fel lehet használni a teljes adatforgalmi keretét BlackBerry APN-en keresztül is.

Ehhez persze meg kell rendelni még pluszban a BlackBerry Internet Solution névre keresztelt BIS-t, aminek a havi díja jelenleg 2100 forint a szolgáltatónál. A legolcsóbb Klasszik díjcsomag egyébként 1690 forintba kerül, úgyhogy a BlackBerry adatforgalom ilyenkor önmagában drágább, mint a hang előfizetés, elvileg 150 megabájtos havi korláttal, ami BlackBerryknél szinte egyet jelent a korlátlan használattal.

Nemrég írtunk róla, hogy az új, BB10-es BlackBerryk nem teljesen megbonthatatlan készülékek lesznek, vagyis ugyanúgy levehető lesz a hátlapjuk, mint a mostani modelleknek. Most pedig itt egy videó, amin már látszik is a hátlap alatti, hosszúkás áramforrás, ami az L-sorozatú telefonokat táplálja majd. Egyelőre ez is több, mint a semmi.

A bemutatóvideóról (nem tudja valaki, miért szól alatta ilyen gyászos zene?) készült videónál láthatóan nagyon vigyáztak arra, hogy a telefonból semmi ne látszódjon, úgyhogy ebből aztán tényleg semmi nem derül ki az újdonságról, de azért szemfüles nézőknek feltűnt (mi ha megfeszülünk, sem látjuk), hogy az LS1 jelzésű akkumulátor egy 1800 mAh-s áramforrás, ami tekintve, hogy az London processzorának órajele minden valószínűség szerint 1,5 GHz-re lesz belőve, szinte biztosan nem fogja napokig táplálni a telefont.

Hacsak a RIM nem talált ki valami varázslatot, amit a BlackBerry 10 energiatakarékossági beállításaiba csempészve képes spórolni az energián, de erről még nagyon korai beszélni, egyelőre jobb híján kénytelenek vagyunk megelégedni azzal, hogy az akkumulátort nézegetjük.

Via BlackBerry Italia.

Androidos fényképező és windowsos tablet - többek közt ezekkel újít a Samsung ősztől, miközben az Apple-lel folytatott csatározása egyre durvábbá válik. Ancsa szakértőket kérdezett a perről és közben kipróbált néhány vadonatúj Samsung kütyüt.

smarteast.hu facebook.com/smarteastancsa

A videót Polcz Péter készítette

Szombaton beköszöntött a szeptember, ami nem csak azt jelenti, hogy itt az ősz lassan, meg a T-Mobile-nál megjelent az új BIS (lásd előző poszt), hanem ezzel párhuzamosan új, közös kampányt is indít a RIM és a szolgáltató. Ennek első jeleit sikerült felfedezni a hétvégén a budapesti metróban, ahol több kocsiban is az alábbi hirdetés fogadott.

tmo_kampany.jpg

A kampánynak külön oldala is van a T-Mobile-nál, bár az nem teljesen egyértelmű, hogy a két Curve esetében, ami szerepel a kampányban (9320 és 9360) változtak-e az árak egyáltalán. Talán ez nem is annyira lényeges, ami sokkal lényegesebb, hogy végre megint szem előtt vannak itthon a BlackBerryk, mint ahogy voltak anno a Vodafone kampányakor is a tavasszal, illetve a nyár elején. 

Ha te is elcsípsz valahol T-Mobile BlackBerry-kampányt (tévé, óriásplakát stb.), fotózd le, oszd meg velünk!

süti beállítások módosítása