Tegnap, éppen egy héttel a BlackBerry 10 platform végleges és visszavonhatatlan rajtja előtt a RIM elérhetővé tette a vállalati és kormányzati ügyfelek számára fejlesztett BlackBerry Enterprise Service 10 mobilmenedzsment-szolgáltatást, melynek egyik legfőbb hozadéka, hogy teljes kompatibilitást nyújt az új operációs rendszerrel.

Ez még így önmagában nem is lenne olyan nagy szó, csakhogy a Mobile Fusionhoz hasonlóan a BlackBerry Enterprise Service 10 (nevezzük az egyszerűség kedvéért BES 10-nek) nem csak a BlackBerryket kezel, hanem androidos és iOS-es okostelefonokat, valamint tableteket is. A platform egyébként állati jó (felhasználó szempontból persze kevésbé állati jó) dolgokra képes, kezdve a kiterjedt flottamenedzsmenttől az alkalmazás-leltáron át a biztonságos VPN-hozzáférésig bezárólag. 

bes10.png

Az új rendszer persze igazán a BlackBerry 10 operációs rendszerrel ellátott telefonokkal tud együttműködni, így például már támogatja az új rendszer egyik legérdekesebb integrált funkcióját, a BlackBerry Balance-t, mely lényegében két telefont csinál egyből: az operációs rendszer külön kezeli a munkakörnyezetet és a privát területet, a kettő közt minimális átjárást engedve. Azok a vállalati rendszergazdák, akik hosszú éjjeleket szívtak azzal, hogy valakinek a telefonja valami galibát okozott a céges rendszerekben, ettől hamar el fognak alélni.

Pláne ha azt is meghallják, hogy a BES 10 -- a BlackBerry 10-zel együtt -- megkapta a FIPS 140-2 jelzésű biztonsági certifikációt, mely az egyik legszigorúbb (adat)biztonsági előírás az Egyesült Államokban, és többek közt ahhoz szükséges, hogy kritikus biztonsági szintű környezetben, például kormányhivatalokban is használhassák a rendszert.

süti beállítások módosítása