Bár mostanra nagyjából mindenki BlackBerry 10 lázban ég, a RIM-nél azért nem feledkeztek meg azokról a felhasználókról, akik a régebbi BlackBerryket koptatják, és köszönik szépen jól elvannak velük még egy darabig. A régi platformra éppen ezért zajlik tovább a fejlesztés gőzerővel, most például elérkeztünk egy újabb állomáshoz a gyári Facebook-kliens történetében.

facebook40_beta.jpg

A RIM tegnap tette elérhetővé a tesztelőknek fenntartott Beta Zone-on keresztül a közösségi hálózathoz fejlesztett app soron következő, 4.0-s verzióját, amiben néhány látványosabb, a felhasználói felületet érintő újdonság került ezúttal bele. Lássuk ezeket sorjában:

  • Megjelent a pull to refresh funkció, vagyis a feed frissítéséhez elég lehúzni a tartalmat és elengedni, nagyjából úgy, ahogy a Twitter-kliensnél is működött eddig,
  • Átalakult, szebb lett a fotónézegető, megváltoztak a komment/like gombok, plusz a fotók közti váltás is szebben van megoldva, illetve lehet tageket is nézegetni már,
  • Megváltozott a főmenü kinézete, a korábbi négyzetrácsos-ikonos nézetről listás nézetre.

Ezek közül főleg az utolsó kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a változtatás része lehet annak a törekvésnek, hogy a RIM a BlackBerry 10-hez és a korábbi OS-ekhez fejlesztett programok kinézetét kicsit jobban egységesítse, közelebb hozza őket egymáshoz. Az új verzióba bekerült még egy rakás hibajavítás is, de még mindig hiányzik az oldalak kezelése, amit most már nagyon időszerű lenne megoldani akár ezzel az appal, akár egy külön alkalmazással, akárcsak más platformok esetében.

A Facebook 4.0.0.3 letölthető a BlackBerry Beta Zone-ból.

Címkék: beta facebook zone
süti beállítások módosítása