A BlackBerry 10 korunk egyik legfejlettebb mobil operációs rendszere lesz, ehhez kétség sem fér. Az eddig látottak alapján a RIM megugrotta azt a lécet, hogy valami teljesen egyedi, megkülönböztetésre alkalmas mobil operációs rendszert tegyen le az asztalra a BB10-zel. Ez azonban még önmagában kevés, hiszen hiába jó a rendszer, ha nem tudnak róla a potenciális vevők, a kutyának sem fog kelleni. Szerencsére tudni fognak róla.

Na de miért is? A RIM tegnap bejelentette, hogy fennállása óta először reklámidőt vett az amerikai Super Bowl kupadöntő szünetében. Aki azt sem tudja, mi fán terem ez a kupa, meg úgy általában véve nem nagyon érdekli, mi zajlik Amerikában, annak kicsit hadd' világítsam meg ennek a jelentőségét.

superbowl.jpg

A Super Bowl döntő az amerikai tévétörténelem legmeghatározóbb tévés sprotközvetítése évek, évtizedek óta. A legfrissebb nézőkutatási statisztikák szerint nagyjából 111 millió amerikai nézi ilyenkor a tévét, ráadásul ezek képesek a reklámokat is megnézni, nem véletlenül kerül csillagászati összegekbe egy Super Bowl reklám.

Hogy mennyi az annyi? Fél percért nagyjából 3 millió dollárt kérnek, vagyis a reklám minden egyes másodperce 100 ezer dollárba kerül. Az másodpercenként annyi mint 22 millió forint. Huszonkétmillió. 22 és hat darab nulla. Másodpercenként. Mondjuk ha tényleg megnézik 111 millióan a közvetítést reklámostul-mindenestül, akkor azért nem is kerül olyan sokba egy néző elérése, egész pontosan 0,027 dollár, vagyis kábé 6 forint fejenként a tarifa. 

A Super Bowl reklámon kívül azért jó eséllyel látni fogunk majd mást is a következő hetekben, mindenesetre ez a reklámstratégia gyökeres elmozdulást mutat az eddigi gyakorlattól, ami jó jel, illetve azt mutatja, hogy a RIM-nél is felismerték, hogy a marketingen most nagyon sok múlik majd.

süti beállítások módosítása