Tegnap Amszterdamban kezdetét vette a BlackBerry Jam Europe, ahol egy videoklip erejéig most is zenéltek a BlackBerry felsővezetői (később megmutatjuk, miről énekeltek), de most sem ezen volt a hangsúly, hanem számos, a fejlesztőket érintő újdonságról, érdekességről. Ezeket most külön nem részletezném, csak a két legfontosabb momentumot: egyrészt elkészült a BlackBerry Native SDK 10.1 első bétája, amiben már QWERTY-támogatás is van, másrészt pedig a legjobb munkát végző fejlesztők kapnak egy speciális, limitált szériás BlackBerry Z10-et!

devalpha_c.jpg

Az új Native SDK-val egyetemben megjelent egy újabb fejlesztői telefon, a QWERTY-billentyűzetes BlackBerry Dev Alpha C, aminél nehéz elképzelni rondább készüléket, még szerencse, hogy ez soha nem kerül a boltokba. A telefon egyébként belül egy Q10-nek felel meg, csak kívül hasonlít Darth Vader mobiljára, melyhez azok a kivételesen szerencsések juthatnak hozzá, akik regisztrálnak, meg van már feltöltött alkalmazásuk a BlackBerry Worldbe, illetve megfelel néhány más kritériumnak.

z10_se.jpg

A fejlesztőknek felajánlott limitált szériás BlackBerry Z10 viszont igazi grátisz, összesen 12 ezer példány készült belőle és annyit kell tudni róla, hogy mindenben megegyezik a Z10-zel, leszámítva a színét, ez ugyanis a forgalomba került típusokkal ellentétben piros színű, és a hátlap fényes műanyagból készült.

A limitált szériás telefonért ezen a linken jelentkezhetnek a fejlesztők, február 28-ig.

süti beállítások módosítása