Nem vitás, hogy a jelenlegi BlackBerry 9900 tulajok közül sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy az új, BB10-es QWERTY-s modell, a BlackBerry Q10 miben különbözik és miben hasonlít a nagy elődhöz. Ami a rendszert illeti, teljes a különbözőség, de a külső jegyeket illetően annál több a hasonlóság -- bár azért össze nem fogjuk keverni a két telefont.

Az N4BB jóvoltából ezeken a képeken együtt láthatjátok a két QWERTY-s BlackBerryt, és nagyjából képet kaphattok róla, hogy mik a hasonlóságok és a különbözőségek.

q10_9900_1.jpg

Először is talán a legszembetűnőbb változás a híváskezelő gombsor, a menügombok és a trackpad elhagyása, helyette egy jó nagy, 1:1 képarányú kijelző terpeszkedik a telefon előlapján.

q10_9900_2.jpg

A két QWERT-gombsor sem teljesen egyforma, a 9900-as íves kialakítású klaviatúráját a Q10-nél egyenes gombsor váltja fel. Végül nincs fém keret sem, a hátlap pedig teljes egészében karbon, vagy karbon mintázatú műanyag, a jól ismert BB-logóval. A két telefon vastagsága nagyjából egyezik, a Q10 azonban láthatóan nagyobb telefon. 

q10_9900_3.jpg

A BlackBerry 10-es Q10 megjelenésére sajnos még várni kell, itthon várhatóan májustól juthatsz majd hozzá a telefonhoz, amit egyes korábbi spekulációkkal ellentétben már nem a Bold családba sorolnak.

süti beállítások módosítása