A BlackBerry 10-zel most már biztos, hogy gyökeresen megváltozik minden, a BlackBerrykről eddig alkotott sztereotípia. Például az, amelyik azt mondja, hogy a kanadaiak telefonjai egyáltalán nem alkalmasak szórakozásra, illetve elsősorban játékra (leszámítva a minden BlackBerryn megtalálható, meglehetősen retró érzetet keltő faltörőt és aknakeresőt). Ezt magam is cáfolom, a BlackBerry Worldben kis túlzással mindent elárasztanak az ütős 3D-s játékok, olyan látványvilággal és játékélménnyel, amihez képest a BlackBerryk eddig a kanyarban sem voltak.

Az egyik ilyen játék a Shadowgun, amit a Unity 4 stúdió adott ki több platformra is. A nem túl szövevényes történetű, de annál látványosabb akciójáték ráadásul nem csak a Z10 4,2 hüvelykes kijelzőjén játszható, hanem akár tévén is, erről a telefonon lévő microHDMI port gondoskodik. És ha már rá van kötve a tévére a telefon, miért ne lehetne belőle játékkonzolt csinálni egy olyasféle kontrollerrel, amit a PlayStationhoz is mellékelnek?

A mellékelt ábra szerint lehet, a kontroller-támogatást nemrég beépítették a Native SDK-ba -- ha fogalmad sincs, ez mi fán terem, ne aggódj, elég annyit tudni, hogy a programozók most már tudnak olyan játékokat csinálni, amelyek támogatják a kontrollert.

A videón látható kontrollerhez hasonló irányítót egyelőre hiába is keresnél a hivatalos tartozékok közt, de ami késik, nem múlik. Bár erről nem szól a fáma, de elméletileg egeret és billentyűzetet is simán rá lehet kötni a Z10-re, akkor pedig kezdődhet az igazi FPS-őrület és a WASD gombok csapkodása.

Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy ez a Shadowgun hogy fog mutatni a Q10 kijelzőjén...

Via Inside BlackBerry Developer blog.

süti beállítások módosítása