A mobiltelefonos szoftverek fejlesztésekor a legértékesebb vélemény mindig a felhasználóié, gondolom ezzel nem sokaknak mondok itt újat. Még jobb, ha a felhasználó még azelőtt elmondhatja a véleményét egy szoftverről, mielőtt az publikusan, nagyobb tömegek számára elérhetővé válik.

A tesztelni vágyóknak a BlackBerry ezért régóta létrehozott egy közösségi teret, illetve egy olyan helyet, ahol bizonyos, saját fejlesztésű appok (pl. Facebook, Twitter vagy BBM) legújabb verzióinak tesztkiadásai még azelőtt letölthetők, hogy a BlackBerry Worldben megjelentek volna. Ezt a közösség teret hívják Beta Zone-nak, és ez terjed ki mostantól a BlackBerry 10-re is.

beta_zone.jpg

A Beta Zone nemrég megnyílt "Global BlackBerry 10 Community" nevű szekciójában egyelőre nem lehet semmiféle alkalmazást tesztelni, de aki akarja, egy erre a célra létrehozott, az illetékes BB-dolgozók által gyakran szemlézett fórumon leírhatja a véleményét a rendszerről, vagy egyes komponenseiről a jobbító szándéktól vezérelve, egy garantáltan trollmentes felületen.

Remélhetőleg hamarosan az első BB10-es appok tesztverziói is megjelennek majd itt, mint ahogy arra is számítok, hogy a Beta Zone elérhetőségét végre-valahára kiterjesztik idővel Magyarországra is, itthonról ugyanis ha akarsz sem tudsz véleményt formálni, még akkor sem, ha perfekt vagy angolból. Persze ha él ismerősöd mondjuk Angliában, vagy olyan helyen, ahol a Beta Zone elérhető, megkérheted, hogy hozzon létre neked egy regisztrációt, ha megbízol benne annyira, hogy -- ha ideiglenesen is -- rá bízod a BlackBerry ID-det.

Címkék: beta zone bb10
süti beállítások módosítása