A BlackBerry 10-et és az első rá épülő okostelefont, a BlackBerry Z10-et sokan sokféleképpen reklámozták már, ki kevesebb, ki több kreativitással (talán egyszer Alicia Keys ráveszi Thorsten Heinst egy bikinis klip leforgatására is a tengerparton), eddig azonban mindben közös volt, hogy többnyire vagy a gyártó, vagy amerikai vagy kanadai szolgáltatók reklámozták a készüléket. Most is érkezett egy ilyen reklám Amerika második legnagyobb mobilszolgáltatójától, a Verizon Wirelesstől, mely pusztán csak azért érdekes, mert egy olyan funkciót reklámoz, amiről eddig kevés szó esett.

Ez a BBM 10-es verziójának egyik új képessége, a videohívás, mely mondjuk nem egy kapitális méretű spanyol viasz, de azért van két jó tulajdonsága: egyrészt lehet vele képernyőt megosztani, ami néha jól jöhet, másrészt meg ingyenes a használata, és elméletileg nem csak Wi-Fi-n, hanem mobilhálózatokon keresztül is működik. Ezt egyébként a BBM Voice funkció is tudja az új BBM változatban.

A másik videó szintén a tengerentúlról, de némileg délebbről, konkrétan Chiléből érkezett, ahol a Movistar egy kissé beteg reklámmal népszerűsíti a telefont és a hozzá tartozó szolgáltatást, szolgáltatásokat. Ha valaki tud spanyolul, lekötelezne, ha elárulná, miről hablatyolnak a reklámban.

Ha a már szóba került a reklám, a BlackBerry 10 reklámkampánya itthon is megjelenik majd, úgy tudom, hogy még tévéreklámok is lesznek. Ha látjátok valahol a Z10-et a tévében, feltétlenül szóljatok!

süti beállítások módosítása