Több mint három hete kapható a Q10 az Egyesült Királyságban és Kanadában, így most már érdemes megvizsgálni az eladásokat. Persze, hivatalos adatok most sincsenek, a BlackBerry sem hajlandó elárulni még csak hozzávetőleges volument sem, ugyanakkor a nagyobb boltok alapján valószínűsíthető a helyzet. A másik bevett módszer, amit mi is szoktunk használni, az eBay szkennelése - milyen árakon mennek el a Q10-ek más modellekhez és a bolti árhoz képest.

DSC02286.jpg

Ezek alapján pedig a kép pedig igencsak bíztató. Michael Collins, egy volt profi elemző beszámolója szerint a legnagyobb forgalmú brit mobilboltban (Carphone Warehouse a londoni Selfridges-ben) a Q10 eladásai felülmúlják a Samsung Galaxy S4-ét, és sokkal erősebbek a Z10-nél is.

A Carphone Warehouse jelenleg is 550 fonton tartja a független készülékek árát, vagyis az előrendelések 580 fontos lefölözése után tartja magát a telefon, és drágább, mint a független 16GB-os iPhone 5 (500 font). Az eBay alapján volt nepper, akinek a fehér modellből 5-öt sikerült eladni 679 fontért, de még a feketéért is voltak, akik 629 fontot adtak - ami azért furcsa, lássuk be, valószínűleg arra utal, hogy egyesek nem akarnak várni, amíg megkapják egy hivatalos forgalmazótól.

Hasonló eredményekre jutott Collins a kanadai üzletekkel, 15-öt hívott fel, és mindegyikülk arról számolt be, hogy Q10 iránt erősebb a kereslet a Z10-nél is, amely a BlackBerry történetének legjobban rajtoló terméke volt.

Címkék: q10 BlackBerry bb10
süti beállítások módosítása