Általában nem szoktam kiemelni itt a BerryBlogon külön készülékteszteket -- ez nem azért van, mert irigy vagyok másokra, hanem mert kevés kivételtől eltekintve ezek semmi újat nem mondanak, rosszabb esetben totális tévúton járnak bizonyos tekintetben. A magyar BB10-es tesztekben azonban egyelőre nem dúskálhatunk, a Mobilaréna ma megjelent Q10 tesztje azonban minden szempontból üdítő kivétel, annál is inkább, mivel tudom, hogy a srácok javarészt osztják a márka iránti tiszteletemet, ami ebben a szörnyű mai világban nem kis szó.

blackberry_q10_2.jpg

A BlackBerry Q10 egy remek készülék, egy pontot leszámítva pont az, amire a gyártónak és a felhasználók egy rétegének is szüksége volt. Egy olyan okostelefon, melynél a fizikai QWERTY billentyűzet megléte nem jár sok kompromisszummal. Jól lehet rajta gépelni, lehet intézni az ügyeket, de emellett nem kell lemondanunk a valódi okostelefonok kiváltságának számító alkalmazásokról sem; na jó, most még valamennyire igen, mert a négyzetes kijelzőn azért jóval kevesebb szoftvert találunk, mint ideális lenne, de úgy gondolom, hogy a gyártó és a fejlesztők ezt meg fogják oldani...

Szóval Bocha, a mobilaréna szerkesztője, illetve főszerkesztő-helyettese aztán minden létező fogyasztói szempontot figyelembe véve tesztelte a telefont, amivel kapcsolatban egyedül talán a borsos árat emelte ki negatívumnak, de inkább olvassátok el magatok a nyolcoldalas tesztet.

Részletes BlackBerry Q10 teszt a Mobilarénán.

Címkék: teszt q10 mobilarena
süti beállítások módosítása