A BlackBerry Q5-tel új korszak kezdődött a BlackBerry történelmében, ez ugyanis az első olyan okosteletonja  cégnek, mely a mai trendeknek megfelelően már beépített, eltávolíthatatlan akkumulátort tartalmaz. A cserélhető akkumulátor az utóbbi időben már szinte csak a BlackBerryre volt általánosan jellemző az utóbbi időben, még a cég két BB10-es újdonsága, a Z10 és a Q10 is ilyen kiszereléssel érkezett.

z10_q5.jpg

Az eltávolítható akku mellett és ellen is vannak érveim: ne feledjük, hogy az áramforrások a felépítésükből adódóan idővel "elfáradnak", már nem bírják olyan sokáig táplálni a készüléket, mint új korukban, más kérdés, hogy mire ez megtörténik, a legtöbben úgyis új telefont vesznek. Szóval a cserelehetőség ebből a szempontból előnyös lehet.

Szintén jól jön a kicserélhető akku, ha szeretnénk egy tartalék-áramforrásat tartani magunknál, hiszen előfordulhat, hogy hosszabb ideig nem jutunk töltő közelébe. A BlackBerry ráadásul szintén mondhatni tradicionálisan külső töltő-kittel együtt is árulja a tartalék akkumulátorokat szinte az összes modellhez.

A cserélhető akkuk ellen tulajdonképpen egy ellenérvet tudok felhozni, ez a mechanikus meghibásodás veszélye -- fordítva berakott akku, rosszul felpattintott hátlap, ilyesmik --, de ez legtöbbször nem a konstrukció hibája, hanem user error.

A BerryBoltban a különféle tokok, headsetek és töltők mellett eredeti, gyári akkumulátorokat is találsz, melyek garantáltan működnek a BlackBerryddel.

Te a cserelehetőség mellett, vagy ellene vagy?

süti beállítások módosítása