Vége a karácsonynak, lassan mindenki kezd magához térni a kajakómából, csak hogy felkészítse magát az utolsó idei megpróbáltatásra, a szilveszterre. Ilyenkor állítólag mindenki okostelefont kap most már évek óta, legalábbis ha lehet hinni a mobilszolgáltatók sajtóközleményeinek -- ezek közül bizonyára néhány BlackBerry is akad, különösen ha olyan durván leviszik az árát egyes modelleknek, ahogy a Telekom tette a Z10-zel.

q5_red.jpg

Ha BlackBerry került a fa alá, ne ess pánikba, hiszen egyrészt a BlackBerryk minden ellenkező híreszteléssel szemben kitűnő okostelefonok, sőt ha engem kérdezel, a legkitűnőbbek, másrészt meg azért van a BerryBlog, hogy megtudj mindent róluk, ha teljesen kezdő BB-s vagy. Bár a BlackBerryket egyáltalán nem nehezebb beállítani vagy kezelni, mint bármelyik más okostelefont, egy kis segítség mindig jól jöhet, úgyhogy most a teljesség igénye nélkül ajánlanék neked néhány posztot a BerryBlog tippek-trükkök rovatából (a posztok kizárólag a BlackBerry 10-es készülékek használatára vonatkoznak):

Természetesen a tippek-trükkök rovat ennél több posztot is tartalmaz, illetve tartalmazni fog a jövőben, érdemes tehát visszatérned a későbbiekben, ha a BlackBerryd használata során valahol elakadtál. Ha a posztokban nem találsz választ a kérdéseidre, írj e-mailt az info@berryblog.hu -ra, vagy keress minket a Facebookon, a facebook-com/berryblog címen, ahol igazán segítőkész és barátságok közösség verbuválódott össze az elmúlt években.

Ja, és üdv a BlackBerry-felhasználók körében, jó, hogy itt vagy!

Eljött az év vége idén is -- ahogy az várható volt -- és vele együtt a karácsony is, ami egyesek szerint jó poén, mások utálják, de ilyenkor azért mindenki lelassít egy kicsit, hogy elmerengjen szereteten, boldogságon, meg úgy általában véve megpróbálja kicsit az életet a napos oldaláról nézni, ha más nem szusszan egyet a szürke hétköznapok után.

blackberry_christmas.png

A BerryBlog közössége különösen összetartó közösség, még úgy is, hogy tudom, nincs mindenkinek BlackBerryje az olvasók közül, ami persze nem baj, semmi sem állandó, talán éppen közülük néhányan kapnak idén karácsonyra egy új készüléket. 

Az évnek még nincs vége, úgyhogy még korai lenne az értékelés, mindenesetre ezúton szeretnék nektek, a BerryBlog hűséges, vagy alkalmi olvasóinak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni, sok jó kaját, hasznos, ötletes ajándékokat, és sok-sok örömöt a következő napokra!

Töltődjetek fel, izgalmas év vár ránk! 

A BlackBerry múlt hét végén kiadott harmadik negyedéves üzleti jelentésének egyik legfontosabb alappillére, vagyis inkább információrészlete, hogy a kanadai cég ötéves együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb elektronikai bérgyártójával, a Foxconnal (ez a cég gyártja többek közt az iPhone-t is). Ez a megállapodás az újabb BlackBerryk fejlesztésére és gyártására egyaránt kiterjedt, az együttműködéstől a BlackBerry hatékonyabb logisztikát és rövidebb hardverfejlesztési időt vár. Ami alapvetően jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy legalább öt évig készülnek majd új BlackBerryk, a márka nem tűnik el a polcokról.

A pénteken kiadott közlemény szerint a Foxconn Mexikóban és Indonéziában gyárt majd BlackBerryket, és az első modell, mely "Jakarta" kódnéven fut, már jövő áprilisban piacon lehet, elsősorban Indonéziában és az ázsiai térség több országában. Arról egyelőre nincs semmiféle hivatalos mondás, hogy mi lesz a többi gyárral, illetve a többi bérgyártóval kötött megállapodással, de sajnos nem hallani mostanában túl jó híreket ezzel kapcsolatban.

jabil.jpg

Akik régi olvasói a BerryBlognak, tudják, hogy néha szoktunk foglalkozni a tiszaújvárosi Jabil ügyeivel -- ebben a gyárban készültek évek óta a legkülönfélébb BlackBerryk, melyek aztán innen indultak el a világ minden tájára, hogy gazdát találjanak maguknak. Nemrégiben bennfentes forrásainktól hallottunk olyan kósza híreket, hogy a Jabil és a BlackBerry nem hosszabbított szerződést, ezzel a BlackBerry-gyártás távozik, illetve már távozott is az országból.

Ez semmiképpen nem jó hír azoknak, akik a tiszaújvárosi üzemben dolgoztak a BlackBerry-gyártósorokon, bár ezeknél a cégeknél többnyire ilyen helyzetben megpróbálják átcsoportosítani a kapacitást, az átállás pedig elég gyorsan végrehajtható, feltéve ha sikerül új megrendelőt keríteni. Nem tudom, hogy mi a helyzet pontosan most a gyártónál, de drukkolunk, hogy mindenkinek jusson munka jövőre is, illetve az ünnepek alatt senkinek ne kelljen a jövőn rágódnia. 

Az idei munkát pedig minden BlackBerry-felhasználó nevében ezúton köszönjük, kellemes ünnepeket nektek és kösz a BlackBerryket!

süti beállítások módosítása