Az Amerikai Védelmi Minisztériumnál szeretik a BlackBerryket. Nyilván ennek történelmi hagyománya van már a Pentagonban, hiszen ha biztonságos mobilkommunikációs megoldást keres valaki, akkor a BlackBerryknél keresve sem találhatott jobbat a múltban, illetve nem találhat jobbat most sem. A "cég" most több lépcsőben izzítja be új mobilmenedzsment-rendszerét, melybe idén összesen százezer, a dolgozók által használt mobil eszközt -- tabletet, okostelefonokat -- vonnak be. Zömében BlackBerryket.

pentagon.jpg

Az első, január 31-én élesbe álló kontingens a hírek szerint összesen 80 ezer menedzselt BlackBerry készülékre terjed ki, valamint 1800 androidos és iOS-es eszközre. Hogy pontosan milyen BlackBerrykről van szó, az egyelőre nem világos, mindenesetre tavaly augusztus óta mind a Z10 mind a Q10 rendelkezik a minisztérium alá tartozó illetékes ügynökség, a Defense Information System Agency (DISA) jóváhagyásával, a teljes flottából pedig állítólag év végére nagyjából 30 ezerre volt tehető a BB10-es készülékek száma.

A 16 millió dollár értékű, 2012-ben létrehozott projekt célja, hogy a Pentagon, illetve a hozzá tartozó alintézmények összesen 300 ezer alkalmazottja a legbiztonságosabb körülmények közt használhassa a mobileszközét, bárhol is járjon éppen -- hiszen azért lássuk be, az amerikai filmekben látottak ellenére többségüknek bizonyára az irodán kívül is van élete.

A biztonságos mobilhasználathoz hozzátartoznak a biztonságos alkalmazások is, így a Pentagonnak is lesznek, illetve már vannak is saját fejlesztésű appjai, melyet az alkalmazottak használhatnak majd (vagy éppen egyenesen kötelező lesz használniuk) napi munkavégzésük során. Fontos, hogy a menedzsment-rendszer lelkét nem a BlackBerry saját mobilmenedzsment-megoldása jelenti majd. Emellett a készülékek aránya a jövőben sokat változhat, mivel a DISA csak az átállást követően kezdi meg az újabb mobilok, illetve más platformok bevizsgálását és minősítését.

Via Nextgov.

süti beállítások módosítása